Ambu fejrer eliteudnævnelse med stor stigning og kursrekord

CEO Lars Marcher fra AMBU Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Aktien i Ambu gør torsdag, som den har gjort det meste af tiden de seneste år - hamrer i vejret.

Selskabets stærke performance i såvel regnskaber som på fondsbørsen blev torsdag belønnet med annonceringen af en indtræden i det fine selskab blandt eliteaktierne i C25 med virkning fra 18. juni.

Det fejrer investorerne med en kursstigning på 6,6 pct. til 213,60 kr., og den synes dermed på sikker kurs til at lukke i det højeste niveau nogensinde. Hidtil i 2018 er Ambu-aktien steget imponerende 92 pct., og på fem år er fremgangen endnu mere imponerende - på 2166 pct.

DET LANGE SEJE TRÆK OP TIL UDNÆVNELSE

Hos børsmægleren Nordnet vurderer investeringsøkonom Per Hansen, at det er positivt for et selskab at komme i C25-indekset, men at man ikke skal overvurdere betydningen.

- Det er bevægelsen op til, at man kommer ind i indekset, der er det store ryk. Så kan der godt være en smule i tiden efter, der kan give lidt, hvis nogle investorer skal have justeret deres porteføljer i forhold til sammensætningen, men det er begrænset, sagde han onsdag til Ritzau Finans.

TO ANDRE NYE I C25

Ud over Ambu indtræder Royal Unibrew og Simcorp i C25, mens der bliver sagt farvel til NKT, TDC og Nets. Det oplyste selskabet bag fondsbørsen i København, Nasdaq OMX, torsdag morgen.

C25-indekset er det toneangivende danske aktieindeks og består af de 25 mest handlede danske aktier med størst handelsbare markedsværdi.

Indeksets medlemmer udvælges ud fra de 35 største aktier målt på markedsværdi i fri handel, hvorefter de 25 mest handlede papirer indlemmes i indekset. C25 bliver justeret to gange om året - i juni og i december.

NETS OG TDC KØBT AF BØRSEN

Nets blev tidligere i år solgt til den amerikanske kapitalfond Hellman & Friedman og er siden blevet afnoteret, hvorfor aktien af naturlige årsager ryger ud.

Det samme gælder TDC, der blev afnoteret for få dage siden efter salget til de tre danske pensionskasser ATP, PFA og PKA og den australske investeringsbank Macquarie.

NKT ryger ud af eliteindekset efter et hårdt 2018 på aktiemarkedet. Udsigten til et exit 18. juni har torsdag presset aktien 3 pct. ned i kurs 192,30, og den er i år dermed faldet 32 pct.

Simcorp stiger torsdag i øvrigt 0,4 pct. til 524 kr., og Unibrew ligger 0,2 pct. højere i 453,40 kr. Simcorp er i år steget 50 pct. og Unibrews med 24 pct.

/ritzau/FINANS