Ambu belønnes for flot første kvartal

Der er fuld fart på Ambu-aktien i fredagens tidlige aktiehandel i København.

Foto: Claus Bech. For hele regnskabsåret fastholder Ambu sine forventninger om en omsætningsvækst. Her ses adm. direktør i Ambu, Lars Marcher.
Læs mere
Fold sammen

Selskabet, der tjener sine penge på hospitalsudstyr, leverede før børsens åbningstid et flot regnskab for første kvartal 2015/16, hvor der var stor vækst på både top- og bundlinjen, og det falder i god jord hos investorerne, der sender Ambu-aktien op med 4,5 pct. til 207,50 kr. i den tidlige handel.

Ambu omsatte for 462 mio. kr. i første kvartal af 2015/16 mod 388 mio. kr. i den tilsvarende periode et år tidligere. Driftsresultatet (EBIT) landede på 46 mio. kr. mod 15 mio. kr. i første kvartal 2014/15.

På bundlinjen leverede selskabet et resultat før skat på 44 mio. kr. samt et nettoresultat på 31 mio. kr. Det skal sammenlignes med henholdsvis 11 mio. kr. og 8 mio. kr. på de to poster i første kvartal 2014/15.

- Første kvartal er traditionelt det kvartal, hvor Ambu har lavest aktivitet, og derfor er det glædeligt, at vi i år leverer et stærkt første kvartal med en organisk vækst på 11 pct. og en meget solid indtjeningsfremgang, Lars Marcher, der er administrerende direktør hos Ambu, i regnskabet.

- Væksten er bredt funderet både inden for vores forretningsområder og på vores to største regioner, USA og Europa, samt på markederne i Asien & Australien. Med en bruttoavance på 50,6 pct. og en EBIT-margin på 10 pct. er vi fra årets start godt på vej mod at opfylde vores finansielle mål for året, fortsætter Ambu-chefen.

For hele regnskabsåret fastholder Ambu desuden sine forventninger om en omsætningsvækst på 7-9 pct. og en EBIT-margin på 13-14 pct. i lokal valuta. Målt i danske kroner venter selskabet en omsætningsvækst på 9-11 pct. og en EBIT-margin på 14-15 pct.

Ambu venter desuden frie pengestrømme i intervallet 150-175 mio. kr.