Altor sparker Carnegie-børsnotering til hjørne

Meget tyder på, at den svenske investeringsbank Carnegie ikke lige med det samme er at finde på børssiderne.

Foto: BOB STRONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var lagt op til en børsnotering af investeringsbanken Carnegie i 2014 / 2015, men de planer er nu med alt sandsynlighed skrinlagt på ubestemt tid af kapitalfonden Altor i kølvandet på konkursen i OW Bunker.

Det skriver børsen.dk.

Ifølge børsen.dk er både Carnegie og Altor i dag afvisende, når spørgsmålet falder på videresalget af investeringsbanken, som kapitalfonden overtog tidligt i 2009.

Det er en stilændring i forhold til tidligere, hvor både Carnegie selv og det svenske investeringsselskab Creades, der også ejer en del af investeringsbanken, lagde op til en børsnotering i 2014-2015.

I det norske erhvervsmedie Dagens Industri har Carnegie-topchef Thomas Eriksson tidligere fortalt, at banken var klar til en børsnotering inden udgangen af 2015, hvilket sidenhen er blevet bekræftet af Creades topchef og medejer, Stefan Charette.

I dag er tonen anderledes, og ingen af partnerne vil tale i ligeså direkte vendinger om en børsnotering. Carnegie henviser til Altor, hvor pressechef Tor Krusell svarer i en mail til børsen.dk:

»Et aspekt ved at være en kapitalfond er, at vi kigger på forskellige exit-muligheder i forhold til vores portefølje. Mange exit-muligheder er godt for os, og derfor gør mange virksomheder sig klar til at blive børsnoteret, men det betyder ikke, at de bliver det,« skriver Krusell.

»For at gøre det 100 pct. klart, der er ikke truffet nogen beslutning om at børsnotere Carnegie,« tilføjer han.