Alm. Brand fusionerer afdelinger - venter faldende rente

 

Investeringsforeningen Alm. Brand Invest vil fusionere en række afdelinger i håbet om at styrke foreningens produkter. Samtidig satses der på en faldende rente når investeringspolitikkenfastlægges for de berørte afdelinge inden for obligationer, aktiehandel og pensionsinvesteringer.

 

Ifølge direktør i Alm. Brand Invest, Ulla Heurlin, skal tiltagene give kunderne større fleksibilitet og bedre afkast.

 

- Med hensyn til obligationer dropper vi de korte obligationer og satser på de mellemlange ud fra en forventning om, at renten falder. Det vil betyde, at når renten engang er faldet, så kan vi præstere nogle afkast i form af kursgevinster, siger hun til RB-Børsen.

 

På aktiefronten vil Alm. Brand Invest fusionere afdelingerne for europæiske og nordiske aktier, fordi det ifølge Ulla Heurlin ikke længere giver mening at betragte de to markeder adskildt, og den tredje fusion drejer sig om den hidtige afdeling for "Stock Picking", der fusioneres med afdelingen Mix Pension.

 

- Grunden til, vi fusionerer Stock Picking og Mix Pension, er simpelthen, at vi ikke har lyst til at fortsætte stock-picking-konceptet, og fordi vores mix-koncept har vist sig at være rigtig godt, og så vil vi hellere bruge kræfterne dér, siger Ulla Heurlin.

 

Den endelige beslutning om afdelingsfusionerne ventes at blive taget på en ekstraordinær generalforsamling den 16. marts.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )