Alles ører rettet mod Fed-referat

Når den amerikanske centralbank onsdag aften kl. 20 dansk tid offentliggør referatet fra det seneste møde i den pengepolitiske komite, FOMC, vil det være ugens vigtigste begivenhed, vurderer Jyske Bank i en kommentar.

The Federal Reserve Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Referatet vil blive nærlæst og studeret i bund specielt af alle de økonomer, som tog fejl med hensyn til aftrapningen af de kvantitative lempelser.

Senior makroøkonom Kim Fæster vil gerne have svar på spørgsmålene:

Hvorfor annoncerede Fed ikke aftrapning? Hvor mange Fed-medlemmer var imod aftrapning? Hvad skal der til for at »trigge« nedtrapning fremadrettet? Og hvor meget var beslutningen influeret af de nu igangværende finanspolitiske forhandlinger ?

Kim Fæster venter fortsat, at banken begynder aftrapning til december eller senest til januar.

Dollar kan blive styrket, hvis det bekræftes, at QE-nedtrapning fortsat ligger i pipelinen.

»Hvis vi blot bliver bekræftet i, at QE-nedtrapning fortsat er i pipelinen samt, at der var tale om et »close call« ved mødet vil dollar styrkes, skriver senior valutaanalytiker fra Jyske Bank Kristian Foged Smith i kommentaren.

Han vurderer, at dollar for øjeblikket handler med en pæn rabat - både grundet Fed-skuffelsen i september, men også grundet de igangværende politiske forhandlinger.

»Får vi signal om at QE-aftrapning fortsat er i pipelinen, og får vi afsluttet de finanspolitiske forhandlinger (hævet gældsloftet), så venter vi en stærkere dollar,« konkluderer han.

En styrkelse mod kroner på 1-2 pct. virker sandsynlig.