Alk-Abello: Pris på Grazax stort set den samme - chef

 

Prisen på Grazax tabletten er stort den samme i de lande, tabletten nu er rullet ud i, når der er tale om prisen fra fabrikken. Det oplyser kommunikationschef Jacob Frische til RB-Børsen. Anderledes forholder det sig med prisen på apoteket.

 

- Udsalgsprisen (på apoteket før tilskud, red.) er forskellig i landene, men det skyldes overvejende forskellige momssatser, siger han

 

Prisen fra fabrikken er i UK og Tyskland henholdsvis 2,95 euro og 2,96 euro (22,30 kr.). I Tyskland fratrækkes dog en obligatorisk rabat, så prisen kommer ned på 2,78 euro. I Norge er prisen pr. tablet 20,56 kr. og i Danmark 22,01 kr.

 

Udsalgsprisen i landene afhænger blandt andet af momssatserne. Udsalgsprisen pr. tablet i UK er 24,93 kr., i Norge 29,00 kr., i Tyskland er den 27,44 kr., mens den i Danmarks er 31,87 kr.

 

- Vi ruller lanceringen ud fra Nord- mod syd, siger Jacob Frische og anfører, at hastigheden, hvormed det sker, afhænger pris- og tilskudsforhandlingerne i de enkelte lande, hvor tabletten vil blive lanceret.

 

Grazax er godkendt i 27 lande.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )