ALK-Abello: Positiv respons fra lægeside - Topchef (Opd)

 

Udrulningen af den ny græspollentablet - Grazax - hos allegiselskabet ALK-Abello forløber som forventet. Og i lægeverdenen er der store forventninger til allergibehandlingsformen. Men det er endnu for tidligt at konkluderer noget om potentialet for tabletten, vurderer allergiselskabets administrerende direktør, Jens Bager.

 

- Vi har fået en enorm positiv respons fra lægekredse. Men første sæson er en "prøvesæson", siger Jens Bager til RB-Børsen. Han peger på, at behandlingen op til den kommende pollensæson endnu ikke er i gang, idet behandlingen er stærkt sæsonafhængig i de forskellige geografiske regioner.

 

ALK-Abello lancerede tabletten på det tyske marked som det første land sidste efterår, og nu er det så Danmark, der som andet land kommer med i lanceringsplanen.

 

- Vi lancerer jo fra nord til syd. Og lanceringen går som forventet, påpeger Jens Bager.

 

Grazax-tabletten er godkendt i 27 lande, og Alk-Abello har indgået en samarbejdsaftalen med det italienske medicinalselskab Menarini om markedsføring, distribution og licensiering af allergivaccinen. Aftalen dækker en række europæiske lande foruden de to efterfølgende tabletprodukter, som er under udvikling til det europæiske marked.

 

Jens Bager mener dog, det er for tidligt at sige noget om potentialet, idet pollensæsonen starter i april i Tyskland og Danmark. Og selve behandlingen skal starte otte til ti uger før sæsonens start. Dermed kan der først spejdes efter spirende økonomiske resultater af lanceringen ved halvårsregnskabet i sensommeren, påpeger Jens Bager.

 

Forsøg har samtidig vist, at resultaterne af behandlingen øges fra sæson til sæson, så det fulde potentiale vil ikke kunne vurderes før efter flere års markedsføring vuderer ALK-Abellos topchef.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )