Alk-Abello: Amerikansk partnerskab positivt - Gudme Raaschou

 

Alk-Abellos amerikanske partnerskabsaftale med medicinalgiganten Schering-Plough er positivt for det danske allergiselskab på flere fronter. Det vurderer investeringsbanken Gudme Raaschou over for RB-Børsen.

 

- Schering-Plough er allerede på markedet for allergibehandling og er derfor en ideel partner. Og det er samtidig postivt, at partnerskabet er kommet i stand så hurtigt, at Alk-Abello ikke mister endnu en sæson i udviklingsarbejdet, siger Annette Rye Larsen fra Gudme Raachou.

 

Alk-Abello annoncerede onsdag morgen en samarbejdsaftale med Schering-Plough om salg og udvikling af allergivaccinen Grazax til det nordamerikanske marked. Aftalen giver Alk-Abello en upfront betaling på 35 mio. dollar (200 mio. kr.) og udsigt til milepælbetalinger på 255 mio. dollar (1,43 mia. kr.) samt royalty-betalinger fra nettosalget i USA. Schering-Plough vil afholde alle udgifter til klinisk udvikling, registrering, markedsføring og salg af produkterne på det nordamerikanske marked, mens Alk-Abello bliver ansvarlig for produktion og levering af tabletterne.

 

Udover Grazax omfatter aftalen også udvikling og markedsføring af Alk-Abellos vacciner mod husstøvmideallergi og ragweedallergi.

 

Annette Rye Larsen vurderer, at eneste malurt i aftale-bægeret er, at det var netop Schering-Plough, der sprang fra en aftale om allegiprojektet tilbage i 2002/03. Men hun peger dog på, at det amerikansk selskab siden har undergået en markant strategisk forandring.

 

- Schering tror nok, at det (Grazax, red.) bliver et GP-produkt, vurderer analytikeren. Netop GP-produkter - eller produkter som udskrives af de praktiserende læger - er langt højere prissat i USA end i Europa.

 

- Det amerikanske marked er især interessant, fordi der er fri prissætning. Men prisen er helt op til Schering-Plough, forklarer Alk-Abellos administrerende direktør, Jens Bager, til RB-Børsen.

 

- Men generelt er prisen på farmaceutiske produkter i USA højere end i Europa, siger - en sædvanen tro - forsigtig Jens Bager der dog medgiver, at de høje amerikanske medicinalpriser især relaterer sig til de produkter, der udskrives af de praktiserende læger.

 

- Men jeg kan ikke - og vil ikke - give et bud på, hvad prisen bliver i USA, understreger han.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )