ALK-Abelló: Alutard reducerer risikoen for astma

 

Allergivaccination med ALK-Abellos injektionsbaseret allergivaccine, Alutard, giver langtidseffekt og reducerer risikoen for at udvikle astma væsentligt i op til ti år efter behandlingen blev iværksat. Det konkluderer forskere i det første opfølgende langtidsstudie af allergivaccination af børn med høfeber.

 

Resultaterne er offentliggjort i det seneste nummer af det anerkendte videnskabelige tidsskrift Allergy.

 

Hovedkonklusionen fra det såkaldte Preventive Allergy Treatment (PAT) studie er, at risikoen for at udvikle astma reduceres med ca. 50 pct. i gruppen af børn, der bliver allergivaccineret med Alutard. Desuden er de behandlede børns allergisymptomer væsentligt reduceret i forhold til kontrolgruppen, selv efter ti års forløb.

 

Studiet bekræfter samtidig, at høfeber er en stor risikofaktor for senere udvikling af astma. 45 pct. af børnene i kontrolgruppen, der ikke blev behandlet med Alutard, udviklede astma.

 

- PAT er det første studie i verden, der undersøger muligheden for at forebygge astma ved hjælp af allergivaccination, og vi forventer at se tilsvarende præventive virkninger med vores nyligt lancerede tabletbaserede allergivaccine, Grazax, når den bliver tilgængelig for behandling af børn, lyder det fra ALK-Abellós chef for forskning og udvikling, Henrik Jacobi.

 

Det anslås at 80 mio. mennesker lider af luftvejsallergier alene i i Europa, men det på verdensplan anslås at 150 mio. mennesker lider af astma.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )