ALK Abello-aktien kæmper sig tilbage

Allergi-virksomheden ALK Abello oplevede et voldsomt kursskred i kølvandet på offentliggørelsen af et udmærket regnskab. Aktien dykkede med 7 pct. - men er nu kun nede med 1,3 pct.Opdateret 14.17

Allergiselskabet ALK-Abelló kom ud af årets første seks måneder en spids under det ventede, men selskabet kunne samtidig offentliggøre, at lanceringen af allergimidlet Grazax forløber planmæssigt.

Investorerne sendte aktien i gulvet med et kursfald på hele 7 pct. i minutterne efter offentliggørelsen af halvårsrapporten, men siden hen har markedet fået et mere positivt syn på halvårsrapporten og aktien handles nu beskedne 1,3 pct. under tirsdagens åbnings-niveau.

Det samlede salg af allergimidler blev på 823 mio. kr. - herunder stod Grazax for et salg på 19 mio. kr. Ifølge RB-Børsens indsamlede estimater havde analytikere ventet et samlet salg på 831 mio. kr. - altså en smule over det realiserede halvårs-salg.

Resultatet før skat blev på 213 mio. kr. mod analytikernes forventning om et overskud før skat på 220 mio. kr.

For hele 2007 venter ALK-Abelló en nettoomsætning - inklusive salg af Grazax - på 1,65-1,7 mia. kr. Det primære driftsresultat ventes at lande på 200-220 mio. kr.

Resultat før skat estimeres til 230-250 mio. kr., mens forventningerne til nettooverskuddet lyder på 157-177 mio. kr.(RB-Børsen)