Alibabas regnskab kan kaste lys over Kinas forbrugsvækst

Den kinesiske e-handelsgigant Alibabas regnskab onsdag for første kvartal af det skæve regnskabsår kan give analytikerne indblik i, hvordan decelerationen i Kinas økonomiske, der er en bekymring for mange analytikere, kan påvirke landets pulserende onlinehandel.

Alibaba har foretaget store investeringer i selskabets platform til tablets og mobile enheder, og aktionærerne ventes at kigge efter tegn på, om investeringerne har båret frugt. Fold sammen
Læs mere
Foto: ALY SONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg tror bestemt, at makroøkonomien bekymrer de fleste af de oversøiske investorer. I løbet af den sidste måned har jeg fået en masse spørgsmål om det til roadshows i New York og San Francisco. Det reflekterer mange menneskers bekymringer om Kina, siger Sean Zhang, analytiker hos 86Research, til Wall Street Journal, men fremhæver, at effekten på e-handel ventes at være mindre tydelig end på traditionelle detailkæder.

Det skriver Wall Street Journal.

Alibaba har foretaget store investeringer i selskabets platform til tablets og mobile enheder, og aktionærerne ventes at kigge efter tegn på, om investeringerne har båret frugt, og om Alibaba har kunnet generere omsætning på de nye platforme, der traditionelt har været mindre lukrative end traditionelle PC'ere.

Investorerne ventes også at fokusere på, hvordan de kinesiske myndigheders nye grænser for online betalinger vil påvirke Alibaba og dets finansielle datterselskab, mens regeringens ordre om at stoppe alle salg af online lotterisedler også ventes at kunne spille et pus.

Alibabas omsætning forventes ifølge S&P Capital IQ at vokse 32 pct. til 3,38 mia. dollar, svarende til 23 mia. kr., mens nettoresultatet ventes at dykke 58 pct. til 842 mio. dollar. Faldet i nettoresultatet ventes at kunne tilskrives investeringer i mobile online forretningsenheder, samt aktiebaseret kompensation til ansatte.