Aldo: Børsnotering er blevet hårdere

New York Stock Exchange har skruet op for kravene til selskaber, der vil børsnoteres, lyder det fra Aldo Petersen, der i går fik virksomheden Liqtech noteret på den berømte børs.

Aldo Petersen er storaktionær i green-selskabet Liqtech. Foto: Lea Mathiesen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en stor mundfuld for de fleste virksomheder at blive børsnoteret. Det vidste bestyrelsesformand og storaktionær Aldo Petersen udmærket, da han i maj indledte processen med at få Greentech-selskabet Liqtech noteret på New York Stock Exchange.

Men mundfulden er i dag større end tidligere. Kravene til en børsnotering er skruet markant op, mens krisen har hærget verdensøkonomien, lyder det fra Aldo Petersen, da Berlingske Business tirsdag først på aftenen fanger ham på en telefon kort efter børsen i New York åbnede med Liqtech som debutantaktie.

»Under finanskrisen har man strammet kvalitetskravene voldsomt. Så i dag er det en meget mere omfattende øvelse at blive børsnoteret, end det var for seks syv år siden,« siger Aldo Petersen, der for nylig blev formand i fodboldklubben Brøndby IF.

Han kalder det en »enorm indsats«, som Liqtech har måttet yde for at komme helskindet igennem den due diligence, som New York Stock Exchange krævede. Interne procedurer, teknologi, bestyrelseskomiteer og evnen til at rapportere ordentligt om økonomien er blandt andet blevet undersøgt grundigt før børsnoteringen blev mulig, oplyser Aldo Petersen.

I de første par timer efter børsåbningen steg aktiekursen en smule. Men så gik det pludseligt nedad. Klokken 20.00 dansk tid var aktien nede med tre procent. Liqtech med en aktuel børsværdi på omtrent 80 mio. dollar, svarende til 440 mio. kroner, er 21 procent ejet af Aldo Petersen, mens selskabets stifter Lasse Andreasen ejer små ti procent af selskabet.

Greentech-selskabet tog tirsdag springet til New York Stock Exchange fra den noget mindre amerikanske OTC-børs, hvor den har været handlet i cirka to år. Allerede for små to uger siden kom nyheden om den nye børsnotering frem, og siden da er der blevet handlet kraftigt med aktien, og kursen er steget med 20 procent, hvorfor Aldo Petersen forudser, at børsdebutten vil blive en anledning for en del investorer til at sælge ud af aktien.

Liqtech fremstiller blandt andet miljøfiltre til busser og lastbiler og har desuden en avanceret membran, som kan bruges til vandrensning og udvindingen af skifergas.