Aktivistiske investorer kæmper for bonusser

En række såkaldte aktivistiske investorer kæmper for retten til at betale bonusser til de folk, de placerer i virksomhedernes bestyrelser.

Initiativet kommer, efter at en række amerikanske virksomheder, herunder Halliburton, McGraw Hill Financial og Wynn Resorts har ændret deres vedtægter, så de nu diskvalificerer bestyrelseskandidater, der eksempelvis modtager honorarer fra en hedgefond. Formålet er at komme angreb fra eksempelvis investorerne Carl Icahn, Daniel Loeb og Bill Ackman i forkøbet.

Det skriver Financial Times.

- Hvorfor er det rigtigt, at et selskab giver sin bestyrelse fri adgang til fly og hundreder af tusinder i honorarer og goder, men hvis jeg finder en Nobelprisvinder, som virkelig kan hjælpe firmaet, er det ikke rigtigt for mig som storaktionær at give ham en andel i mit overskud, spørger den aktivistiske investor, Carl Icahn, retorisk.

Han afviser ifølge Financial Times bekymringer om, at bestyrelsesmedlemmer, der modtager penge fra de storaktionærer, de repræsenterer, vil have incitamenter til at handle med egne mål for øje i stedet for firmaets.

Carl Icahn vil derfor - på linje med andre prominente aktivistiske investorer - samle opbakning blandt aktionærer og deres rådgivere i håb om at få støtte ved selskabernes generalforsamlinger.