Aktionærgruppe kræver ny bestyrelse i Danske Andelskassers Bank

Lind Invest og Farringdon Netherlands, der er tunge aktionærer i Danske Andelskassers Bank (DAB) med en andel på 25,5 pct., kræver nye kræfter i bankens bestyrelse.

Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en meddelelse fra aktionærgruppen tirsdag eftermiddag.

Derfor har aktionærerne anmodet om, at DAB indkalder til ekstraordinær generalforsamling.

Baggrunden er stor skuffelse omkring den nuværende håndtering af banken - blandt andet i forbindelse med en nedjustering af en stribe målsætninger for DAB's indtjeningsevne tidligere i år.

I forbindelse med en aktieemission i DAB i december sidste år blev der nemlig fastsat en stribe målsætninger vedrørende indtjeningen i DAB, men allerede ved regnskabet for første kvartal blev de igen nedjusteret.

- Nedjusteringen i forbindelse med første kvartal 2016 opfatter vi i aktionærgruppen som yderst skuffende, og vi ser et behov for handling, for at banken kan genvinde markedets tillid. Efter årets første ni måneder står banken tilbage med et underskud og en mindre egenkapital end efter tilførslen af kapital i december 2015, siger Kasper Herrestrup, der er investeringsdirektør i Lind Invest, i meddelelsen.

- Siden nedjusteringen har vores dialog med bankens ledelse tydeligt vist, at det ikke er muligt for den nuværende bestyrelse at indfri de finansielle målsætninger, der blev meldt ud til markedet i forbindelse med emissionen. Vi ønsker derfor, at bankens bestyrelse tilføres nye kræfter, som kan sikre de bedste forudsætninger for en ny start, fortsætter han.

Aktionærgruppen peger selv på fem nye kandidater til DAB's bestyrelse. Der er tale om Heine Bach, Michael Knie-Andersen, Ole Juul Svendsen, Kim Balle og Michael Vilhelm Nielsen.