Aktionærgruppe afviser granskning af Vestas

Foreningen Vestas Shareholders, der tæller et uoplyst antal Vestas-aktionærer, afviser opfordringen fra det belgiske konsulenthus Deminor om at stemme for en uafhængig granskning af en lang række forhold hos den danske vindmølleproducent Vestas.

ATP en række andre investorer har for nuværende tillid til formand Bert Nordberg og den øvrige bestyrelse for Vestas. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjørn Vejlø

Den nuværende bestyrelse for Vestas fortjener opbakning, vurderer foreningen.

- Foreningen Vestas Shareholders ser ingen anledning til at kaste Vestas ud i en ressource- og tidkrævende granskning om forhold, som enten er afklaret, eller vil blive afgjort i retten, og vil anbefale alle Vestas-aktionærer at følge bestyrelsen for Vestas' opfordring til at afvise Deminors forslag ved den kommende generalforsamling i Vestas, fremgår det af en pressemeddelelse fra foreningen.

- Vestas er i øjeblikket inde i en positiv udvikling styret af den nuværende formand, som fortjener opbakning omkring de konsolideringsresultater, som foreligger. Vor anbefaling til alle Vestas-aktionærer er derfor, at man bakker op om selskabets bestyrelse, således at den positive udvikling af Vestas kan fortsætte, skriver Vestas Shareholders videre.

Tirsdag udtrykte det store, danske investerings- og pensionsselskab ATP også opbakning til den linje, som den nye bestyrelse for Vestas har lagt.

- Vi har tillid til, at den nuværende bestyrelse i Vestas kan forestå de undersøgelser, der er behov for for at afdække de her forhold. Vi mener derfor ikke, at der er behov for en granskning af den her karakter, sagde Claus Wiinblad, der er underdirektør hos ATP med ansvar for aktieinvesteringer, til Ritzau Finans.

Deminor, der påstår at repræsentere mere end 100 institutionelle investorer, der har tabt penge på Vestas, vil blandt andet have vindmølleselskabets nedjusteringer, regnskabspraksis og opsigtsvækkende fyringssager undersøgt nærmere.