Aktionærforeningen tilfreds med Østre Landsrets dom over Parken-duoen

Dansk Aktionærforening er glade for dommen i sagen om kursmanipulation i Parken Sport og Entertainment, mens de mener, at den lange sagsbehandling er belastende for retsvæsenet.

Foto: Thorkild Amdi. Parken Sport & Entertainment har valgt ikke at anke den dom for kursmanipulation, selskabet fik ved landsretten i marts.
Læs mere
Fold sammen

Dansk Aktionærforening hilser dommen over Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup, der blev idømt halvandet års fængsel for kursmanipulation i Parken Sport og Entertainment ved Østre Landsret torsdag, velkommen.

Niels Mengel formand for  Dansk Aktionærforenings siger:

»Vi hilser med tilfredshed, at der er faldet en klar afgørelse, som utvetydigt fastslår, at kursmanipulation med et børsnoteret selskabs aktier er en alvorlig forbrydelse. Ofrene er de aktionærer, som, i tillid til et selskabs ledelse, har investeret i selskabets aktier. Kursmanipulation er et alvorligt tillidsbrud. Vi håber, at landsrettens nye og hårdere linje vil medvirke til at styrke aktiemarkedets omdømme og anseelse«.

Sagen daterer sig tilbage til 2008 til 2010. Og at der skulle syv år inden sagen kom for retten for Niels Mengel til at sige:

»Sagen illustrerer desværre også, hvor langsomt retsmaskineriet arbejder, ikke blot i sager om kursmanipulation, men også når det gælder konkurssager og lignende. Det er belastede for tilliden til retsvæsenet, at sager af denne art skal tage så lang tid. Det udgør en urimelig belastning for alle, der er  involveret«.