Aktionærforening samler private mod Amagerbanken

Dansk Aktionærforening laver en forening, som skal rejse erstatningssag for de private efter Amagerbankens krak.

Dansk Aktionærforening mener, at de private har gode muligheder for at få erstatning efter Amagerbankens krak. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

De private investorer skal have erstatning for Amagerbankens krak. Dansk Aktionærforening har derfor stiftet en ny forening, der skal starte en sag for bankens investorer og indskydere.

Navnet bliver Foreningen Amagerinvestor.

"Vi er chokerede over forløbet op til Amagerbankens krak. Vi mener, at der er flere parter, som kunne og burde have afværget eller minimeret de tab, der ramte bankens investorer og indskydere," siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening.

Efter Amagerbankens krak har 5.500 investorer stået i kø for at registrere sig hos Dansk Aktionærforening, og de får alle tilbud om at gå med i det nye initiativ.

Det kommer efter, at Aktionærforeningen har gransket hele forløbet om Amagerbanken. Det drejer sig blandet andet om Finanstilsynets redegørelse, Rigsrevisionens rapport og en advokatundersøgelse.

På det grundlag mener Aktionærforeningen, at de private investorer kan gå rettens vej.

"Vi har gravet os det første stykke vej ned i materialet og mener, at der er nogle gode muligheder for at søge erstatning. Derfor opfordrer vi nu bankens investorer og indskydere til at gå sammen og bidrage til Foreningen Amagerinvestor for at kunne skære sagen helt præcist til," siger Niels Mengel.

Han tilføjer, at Dansk Aktionærforening ser en række muligheder for at søge erstatning gennem gruppesøgsmål eller lignende.