Aktieuro i Kina kan skabe skadelig dominoeffekt for FLS

Uroen på det kinesiske aktiemarked skaber nervøsitet i mineindustrien.

Læs mere
Fold sammen

Kina er nemlig mineindustriens største kunde, ogriserne på mineraler og råvarer er i fald, hvilket vil påvirke den danske leverandør til mineindustrien, FLSmidth. Selskabet var forberedt på at mineindustrien ville nå et lavpunkt, men nu peger analytikere på øget risiko for spredning til flere af FLSmidths forretningsgrene.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- De faldende råvarepriser påvirker i høj grad investeringslysten blandt FLSmidths minekunder og dermed selskabets salgspotentiale, siger Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, til Dagbladet Børsen.

I sidste uge ramte prisen på kobber det laveste niveau siden 2009, og jernmalm faldt med hele 11 pct. på en enkelt dag. Analytikerne har hidtil antaget, at markedet fra 2016 vil opleve langsom vækst, men den seneste markante udvikling sår således tvivl blandt optimisterne, deriblandt FLSmidths kunder.

Analysechef i Carnegie, Lars Topholm, forklare til Dagbladet Børsen, at der er god grund til bekymring hos FLSmidth, da mineralpriserne i Kina potentielt set kan ramme FLSmidths servicedivision, hvor selskabet har haft en stabil indtjening.