Aktietendens: Xbox ser ud til at booste Microsoft

Det ser ud til at blive en god dag for de amerikanske aktier, som forud for åbningen af Wall Street indikeres at begynde mandagen i positivt terræn.

Læs mere
Fold sammen
Den altoverskyggende årsag er aftalen om det iranske atomprogram, som også i Europa får børserne til at stige. Et nøgletal senere på dagen kan dog få indflydelse på investorernes fortsatte humør.

Futures, der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, viser, at Dow Jones-, S&P 500- og Nasdaq-indekset fra ugens start vil stige omkring 0,3-0,4 pct.

To af de helt tunge teknologiselskaber og ærkerivaler, Microsoft og Apple, vil tiltuske sig opmærksomheden. Førstnævnte fordi selskabet fredag introducerede sin nye spillekonsol, Xbox One, i 13 forskellige lande. Lørdag oplyste Microsoft, at der på mindre end ét døgn var blevet solgt over 1 million eksemplarer af efterfølgeren til Xbox 360. Lanceringen kommer kort tid, efter at Sony satte sin Playstation 4 i handlen i USA og solgte lige så mange eksemplarer.

Microsoft-aktien løftes 0,7 pct. i formarkedet.

Apple har købt den israelske virksomhed Primesense, som laver bevægelsessensorteknologi - angiveligt for omkring 350 mio. dollar, skriver Bloomberg News. Primesense har udviklet teknologien til blandt andet Kinect, som bruges til Xbox-spil, hvor man styrer ved hjælp af kroppens bevægelser. Det er uvist, hvordan Apple vil udnytte opkøbet i forbindelse med sine produkter.

Aktien i Apple stiger 0,6 pct. i formarkedet.

Mindre positivt ser det ud for flyproducenten Boeing, som i formarkedet indikeres til et fald omkring 0,2 pct. Den amerikanske flyproducent har oplyst, at nogle af selskabets Dreamliner-fly skal undgå at flyve inden for små 100 kilometer i nærheden af tordenvejr for at minimere risikoen for, at der bliver dannet iskrystaller, som reducerer motorens kraft. Det er langt fra første gang, der er problemer med Boeings topmodel.

Klokken 16.00 dansk tid kommer tal for det igangværende boligsalg, som ventes at stige 1,1 pct. på månedsbasis i oktober.