Aktie/tendens: Udsigt til fald

De europæiske indeksfutures indikerer aktiefald mandag på godt 1 pct., efter at den amerikanske og asiatiske stemning er forværret efter fredagens europæiske lukketid. C20-indekset lukkede fredag 0,5 pct. lavere i 469,80 efter torsdagens fald på 2 pct.

- Det ventes, de danske aktier kommer under pres mandag, hvor et C20-fald kan ligge i omegnen af 1 pct. Grunden til den sure stemning på de globale aktiemarkeder er fredagens dårlige amerikanske inflationstal, vurderer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

APM: Skibsreder Eivind Kolding, der har ansvaret for at rette op på problemerne i Maersk Line, vil kort efter nytår offentliggøre flere detaljer om genopretningsplanen, der er døbt StreamLine.

- Vi finder det vigtigt, at vi i første omgang orienterer vores medarbejdere. Indtil da vil vi koncentrere os om at færdiggøre implementeringsplanerne og orientere vores organisation herom, siger Eivind Kolding i en skriftlig kommentar til Ritzau. APM lukkede fredag 1,6 pct. lavere i kurs 55.900.

Danisco: Deutsche Bank i London er i gang med at kontakte advokater i Danmark i forbindelse med salg eller børsnotering af Daniscos sukkerdivision. Det skriver Dagbladet Børsen. Ingrediens- og sukkerproducenten aflægger mandag sin halvårspræsentation. Analytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank vurderer, at øgede energi- og råvareomkostninger samt dollarsvækkelsen vil påvirke lønsomheden negativt. Yderligere har Daniscos storkunde Unilever haft det svært med is-salget i år. Danisco lukkede fredag 0,5 pct. lavere i kurs 368,5.

Novo Nordisk, som fredag lukkede 0,6 pct. højere i kurs 328,5, har i weekenden underholdt 900 japanske læger om medicinkoncernens seneste insulinprodukt, Levemir. Nu skal der generobres markedsandele, som konkurrenten Sanofi-Avensis har taget de seneste år.

Carlsberg: Det britiske Takeover Panel overvejer at tvinge Carlsberg og Heineken til at bestemme sig i forbindelse med et bud på Scottish & Newcastle ud fra devisen "put up or shut up". Afgørelsen ventes at komme sidst på ugen. Carlsberg lukkede fredag 0,6 pct. lavere i kurs 634.

SAS: Mandag holder SAS bestyrelsesmøde blandt andet er nye fly er også på dagsordenen. Salget af de tre gropundservice enheder er ikke på dagsordenen efter strejketrusler. SAS lukkede fredag uændret i kurs 76.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )