Aktietendens: NKT ser ud til at skuffe

Det danske aktiemarked ventes på ny at blive hjemsøgt af gevinsthjemtagning onsdag.

Fald i USA og negative futures ventes at gøre udslaget. Det er slut med regnskaber fra de store C20-selskaber i år, men til gengæld tid til regnskaber fra et par af selskaberne i divisionen lige under aktiernes superliga.

Allerede klokken 8 er der kommet nyt fra NKT og DFDS, og der er tale om en pose blandede bolsjer.

NKT skuffer lidt, mens DFDS fastholder forventningerne og varsler større udbytter til aktionærerne. C20 Cap-indekset sluttede tirsdag 0,8 pct. lavere i 655,42 efter at have sat årets lukkerekord nummer 40 mandag med en stigning på 0,8 pct. til 660,46.

NKT har klaret sig lidt dårligere end ventet i tredje kvartal både målt på omsætning og bundlinje. Koncernen nåede i perioden et nettoresultat på 53 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et resultat på 67 mio. kr., ifølge et estimat, som SME Direkt havde indsamlet for Ritzau Finans.

Omsætningen landede på 4077 mio. kr., mens konsensus her var 4147 mio. kr. For hele 2013 fastholdes forventningerne om et operationelt EBITDA på niveau med 2012, da NKT tjente 1039 mio. kr.

Analytikernes estimat er et resultat på 1072 mio. kr. i 2013. Aktien i NKT er faldet de seneste tre børsdage op til regnskabet, og lukkede tirsdag i 266,5 kr.

DFDS' resultater viste fremgang i omsætning samt en fremgang i overskuddet efter skat på næsten en femtedel til 293 mio. kr. Rederiets bestyrelse varsler samtidig større udbytter.

Fremover vil al overskydende kapital udloddes til aktionærerne, hvis den nettorentebærende gæld kommer under 2 gange driftsresultatet før af- og nedskrivninger EBITDA. Gældens niveau, der ikke må overstige 3,0 gange EBITDA, ventes at være netop 2,0 gange EBITDA ved årets udgang. Rederiet faldt tirsdag 1,3 pct. til 382 kr.

Blandt C20-aktierne kan der komme opmærksomhed om de store banker. Nordea er sent tirsdag nedjusteret til ”hold” fra ”køb” af Société Générale, der sætter kursmålet til 73,29 kr. Franskmændene har også nedjusteret Danske Bank til ”sælg” fra ”hold” med et kursmål på 115 kr.

Nordea faldt tirsdag 0,4 pct. til 68,5 kr. Danske Banks slutkurs blev 122,5 kr. tirsdag, hvor aktien tog et dyk på 1,1 pct.

Topdanmark, der faldt 1,8 pct. til 146 kr. i kølvandet af sit kvartalsregnskab tirsdag, kan atter komme i fokus i forbindelse med eventuelle estimatjusteringer blandt analytikerne. Mens Topdanmarks resultater var bedre end ventet, og selskabet desuden leverede en lille opjustering, var det ikke der, markedet lagde sin fokus.

- Resultatet af forsikringsdriften er svagere, end hvad både jeg og konsensus havde ventet, vurderede Sydbanks Jacob Pedersen over for Ritzau Finans.

Rockwools regnskab kan indeholde en opjustering. Stenuldsproducenten er fortsat gavnet af prisstigninger gennemført tidligere på året, mens statslige renoveringsinitiativer på visse store markeder ses løfte omsætningen, der også generelt nyder godt af en bedring af markedsvilkårene på flere af de markeder, der ellers har været problembørn.

Analytikerne venter ifølge SME Direkt et nettooverskud på 814 mio. kr. i år, mens Rockwools egne forventninger er et resultat på 700-750 mio. kr. Forventningerne blev senest opjusteret i halvårsregnskabet. Indtil da var Rockwools bud et overskud på ca. 700 mio. kr.

For SAS er onsdagen startet flyvende. Flyselskabet fortsætter samarbejdet med rejseselskabet Apollo om flyvninger i sommeren 2014. Aftalen har en værdi på 910 mio. skr. SAS faldt tirsdag 0,7 pct. til 14,3 kr.