Aktie/tendens: Nedtur i vente

 

De europæiske aktier ventes at gå en hård åbning i møde mandag morgen, efter at de amerikanske aktier oplevede massive kurstab fredag aften. C20-indekset lukkede fredag 0,7 pct. lavere i 495,21. Spekulationerne om Carlsbergs lyst til at opkøbe Scottish & Newcastle kører med forstærket kraft.

 

Carlsberg: Bryggeriet planlægger et aktieudbud på 309 mia. kr. til finansiering af købet af Scottish & Newcastle. Det skriver Financial Times.

 

Danske Bank og Nordea er sammen med Lehman Brothers kørt i stilling og vil som banksyndikat skaffe mellemfinansieringen for på et senere tidspunkt at lave en aktieemissionen, skriver netavisen. Financial Times venter et bud på S&N på mellem 720 og 750 pence pr. aktie, mens analytikere ifølge Reuters venter et bud op på 800 pence. S&N-aktien lukkede fredag i 757 pence.

 

Scottish & Newcastle søger en partner, så bryggeriet kan købe Carlsbergs andel af BBH. Det skriver Financial Mail ifølge Bloomberg News. S&N søger ifølge netavisen en partner, der kan hjælpe med at skaffe 5 mia. (53,4 mia. kr.) pund til at købe Carlsbergs andel af BBH.

 

Danske Bank: Deutsche Bank hæver sin anbefaling på Danske Bank til "køb" fra "hold". Danske Bank lukkede fredag 1,0 pct. lavere i kurs 209.

 

Novo Nordisk: Det japanske sundhedsministerium har godkendt Novo Nordisks langtidsvirkende moderne insulin Levemir til behandling af type 1- og type 2-diabetes, herunder kombinationsbehandling med diabeteslægemidler i tabletform. Novo Nordisk lukkede 0,2 pct. højere i kurs 608.

 

Demant William: Aktien faldt fredag 3,5 pct. til kurs 422. Det skete til trods for en positiv nyhedsstrøm fra høreapparatmessen EUHA, der sluttede fredag i Nurnberg.Ifølge analytiker Klaus Ørtoft Madsen skyldes faldet, at der er nervøsitet i markedet vedrørende salget af selskabets nye højprisprodukt, Epoq. Det har skabt frygt for en nedjustering.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )