Aktie/tendens: Mulighed for fremgang

En stille åbning. hvor feriestemning er det overordnede tema. Sådan er udsigten for det danske aktiemarked kort før åbningstid torsdag. Der er dog mulighed for kursstigninger, da de amerikanske aktier er steget siden det danske marked lukkede i fredags. Fredag den 21. december lukkede C20-indekset 1,0 pct. højere i 464,48. Det tyske Dax30-indeks ventes at åbne med en fremgang i omegnen af 1 pct. i forhold til fredagens lukkeniveau.

FLSmidth landede fredag en ordre på 1 mia. kr. fra franske Lafarge. Projektet varetages af FLSmidths amerikanske projektcenter. Ordren vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening frem til slutningen af 2010, hvor den ny produktionslinie sættes i drift. FLSmidth lukkede fredag uændret i kurs 505.

Vindmølleproducenten Vestas, som fredag lukkede uændret i kurs 519, har modtaget en ordre på 36 møller med en samlet kapacitet på 70 MW. Ordren kommer fra Spanien, og det er første gang, at Vestas skal bygge møller i Katalonien.

- Efter ønske fra kunden er det på nuværende tidspunkt ikke muligt at oplyse yderligere detaljer om projektets ejer, skriver Vestas.

Fredag efter lukketid blev det meddelt, at Forbruger-Kontakt, der er datterselskab af Søndagsavisen, har vundet retssagen over Post Danmark i Østre Landsret. Post Danmark får derfor påbud om at ændre de priser og rabatter, som har en loyalitetsskabende og ekskluderende effekt. Desuden skal Post Danmark droppe priser og rabatter, der stiller kunder i samme situation forskelligt.

Investorerne vil have et vågent øje på A.P. Møller - Mærsk, som fredag lukkede 3,9 pct. højere i 55.500 efter torsdagens fremgang på 1,7 pct.

Lundbeck vil tiltrække opmærksomhed efter sit kursfald på 3,1 pct. til 139,5 kr. I fredags genoptog Lundbeck sine forsøg med desmoteplase mod slagtilfælde. Danske Equities sænkede sin anbefaling på Lundbeck til "reducer" fra "hold" og kursmålet til 135 kr. fra 160 kr.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )