Aktiestrateg ser sommerstemning på de globale nøglemarkeder

Der er igen lun sommerstemning på de store aktiemarkeder efter et lille dyk i slutningen af juni, konstaterer seniorstrateg Rasmus Pilegaard fra PFA.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der er igen lun sommerstemning på de store aktiemarkeder efter et lille dyk i slutningen af juni, konstaterer seniorstrateg Rasmus Pilegaard i PFA og henviser til fornuftig vækst i økonomierne i USA, Europa og Kina som baggrund for den spirende optimisme.

- I eurozonen fortsatte flere af de toneangivne vækstindikatorer med at stige til nye højdepunkter i juni. I fremstillingsindustrien, som er mest eksponeret over for udviklingen i konjunkturerne, steg optimismen til det højeste niveau siden 2011. I den mere indenlandsk orienterede servicesektor aftog optimismen lidt, men sender stadig et signal om stærkere vækst end i 2016, siger Rasmus Pilegaard.

Når aktiemarkederne sluttede juni med et lille dyk, skal det ifølge Pilegaard ses i sammenhæng med udtalelser fra chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, om, at opsvinget i europæiske økonomi er blevet mere robust, og deflationsfrygten er væk. Det trak europæiske renter et nøk opad, og fik aktierne til at falde et par procent.

Rasmus Pilegaard er også af den overbvevisning, at ECB til efteråret vil annoncere en gradvis nedtrapning af opkøbsprogrammet i 2018.

- For at forhindre en negativ markedsreaktion vil ECB højst sandsynlig gøre det meget gradvist, og vi skal dog nok henimod slutningen af næste år før en egentlig renteforhøjelse kan komme på tale, mener han.

/ritzau/FINANS