Aktiestrateg: Indiske aktier er en god investering netop nu

Indiske aktier er en god investering netop nu, selv om landet sidste år haltede efter flere af de andre nye markeder.

Foto: PRAKASH SINGH

Sådan lyder vurderingen fra Nykredit, der fortsat ser et lys i det indiske marked på grund af det store vækstpotentiale i landet - også selv om væksten sidste år blev ramt, da landet valgte at ombytte alle store pengesedler for at komme korruption til livs.

- Efterårets pengeombytning har bidraget med økonomisk usikkerhed og derfor understøttet tendensen i markedet. Men helt fundamentalt er det indiske marked i vores optik stadig en af de allerbedste langsigtede væksthistorier. Og med lav eksponering til de kinesiske ubalancer, så er Indien trods den dyrere prisfastsættelse et foretrukket marked inden for Emerging Markets, skriver chefstrateg Frederik Engholm-Hansen i en analyse af det indiske marked.

Han peger på, at de høje vækstrater i Indien gennem de seneste mange år har tiltrukket mange investorer, men at en del af interessen forsvandt sidste år, da de indiske papirer ikke rigtigt kunne følge med udviklingen på andre nye markeder.

Den udprægede fattigdom i Indien er dog stadig en risiko, og derfor kræver det inklusiv vækst, der gavner hele befolkningen i de kommende år, hvis potentialet skal udnyttes til fulde.

Men en rigtig god ting ved Indien er samtidig lav eksponering mod blandt andet pengepolitiske stramninger i Kina og risikoen for faldende råvarepriser, hvis USA's præsident, Donald Trump, ikke gennemfører så omfattende investeringer i infrastrukturen, som han har lovet.

Blandt andet derfor ser Nykredit Indien som et af de bedste steder at placere sine penge blandt de nye markeder.

- Den indiske økonomi er ikke særligt stærkt knyttet til den kinesiske, da Indien ikke har en stor vareeksport hertil (servicesektoren dominerer og er mere vestligt orienteret). Indien er modsat en række andre EM-lande heller ingen stor producent af råvarer, skriver chefstrategen i analysen.

- Indiske aktieindeks (eksempelvis MSCI) har på overfladen en eksponering mod råvarer og energi, som er på linje med det brede MSCI EM. Men det dækker til dels over, at flere af de største indiske selskaber er konglomerater, som driver virksomhed inden for en bred vifte af sektorer (medie, tekstil, energi mv.), men alligevel fuldt ud registreres som tilhørende en enkelt sektor (for eksempel energi), fortsætter han.

Derfor er eksponeringen mod råvarer minimal, og det begrænser de risici, der ellers præger mange andre af de nye markeder, fremhæver Nykredits chefstrateg.