Aktiestrateg: Godkendte regnskaber - men forsigtige udmeldinger

Den næsten overståede amerikanske regnskabssæson for andet kvartal får en tommelfinger op fra Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i kapitalforvaltningsselskabet Formuepleje. Men heller ikke meget mere end det.

Foto: STAN HONDA

- Overordnet set bør konklusionen på den amerikanske regnskabssæson være, at udviklingen er godkendt på baggrund af en bedring i både omsætning og indtjening, hvilket samtidig lå marginalt over forventningerne. Vækstniveauerne er forsat beskedne og udmeldingerne fra selskaberne er forsat forsigtige, hvilket er en forlængelse af de tendenser vi har set de seneste kvartaler, lyder det fra aktiestrategen.

Han peger på, at indtjeningen blandt S&P 500-selskaberne sammenlignet med både andet kvartal sidste år samt første kvartal i år gennemsnitligt er vokset - det samme gælder for omsætningen år til år. Til gengæld er det i bredt omfang sket på en billig baggrund, når de amerikanske selskaber har overgået forventningerne. Hos mange selskaber er forventningerne nemlig blevet kørt kraftigt ned i perioden op til regnskabssæsonen.

- At selskaberne formår at overraske marginalt positivt i forhold til forventningerne, skal derfor efter min mening tolkes varsomt, idet indtjeningsbarren blot er blevet sænket, vurderer Otto Friedrichsen.

90 pct. af de amerikanske selskaber har offentliggjort deres regnskaber indtil videre og trods generel indtjenings- og omsætningsvækst er der fortsat stor forsigtighed i selskabernes udmeldinger om fremtiden, noterer aktiestrategen.

- Antallet af selskaber, der sænker forventningerne til tredje kvartal 2013, i forhold til selskaber, der hæver, er fortsat højt, og vidner om fortsatte udfordringer og behov for forsigtighed i udmeldingerne.

- Analytikernes forventninger til indtjeningsvæksten i 2013 er nu cirka halveret sammenlignet med forventningerne primo 2013, oplyser Otto Friedrichsen.

På sektorniveau har særligt finans klaret sig stærkt med stor indtjeningsvækst. Omvendt har energi- og materialesektoren været under pres med faldende råvarepriser som begrundelse.

/ritzau/FINANS