Aktiestigningerne i USA fortsætter

Ganske som ventet er de amerikanske aktier åbnet i let positivt terræn mandag, hvor tendensen fra fredag dermed fortsættes.

Udsvingene er ganske vist temmelig begrænsede, ligesom tilfældet også er i Europa, men de amerikanske aktiehandlere ser dog ud til at ride videre på den bølge, som en særdeles positiv arbejdsmarkedsrapport skabte fredag.

Selv om en stor jobskabelse og en lavere end ventet arbejdsløshed kan varsle, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, snarligt vil påbegynde nedtrapningen af de kvantitative lempelser, ser markedet i denne omgang ud til at tolke det positivt, at der er fremgang i økonomien.

Nasdaq-indekset stiger med 0,3 pct., mens S&P 500-indekset løftes med 0,2 pct., og Dow Jones-indekset stiger med 0,1 pct.

På selskabssiden er der stor fremgang til fødevareselskabet Sysco Corporation. Selskabets aktie løftes med 22,9 pct. til 42,18 dollar i den tidlige handel, efter at Sysco har underskrevet en aftale om at overtage det privatejede selskab US Foods for 3,5 mia. dollar.

Betalingen sker gennem 3 mia. dollar i aktier og 500 mio. dollar kontant, og udsigten til at udvide markedsandelen markant ser altså ud til at glæde aktionærerne.

Biotekselskabet Gilead Sciences løftes med 1,7 pct. fra start, efter at selskabet sammen med branchekollegaer præsenterede positive data for leukæmi-midler ved en konference i weekenden. De nye behandlingstyper kan mindske behovet for kemoterapi, og det lover godt for markedspotentialet, vurderer investorerne, der sender aktien op.