Aktiestigning i vente - Novo højere i USA

Tegn i sol og måne - og aktiefutures - indikerer en stigning, når det danske C20-indeks slår dørene op mandag.

Læs mere
Fold sammen

Futures ligger i grønt på tværs af Europa, de amerikanske børser steg yderligere i fredagens handel efter dansk børslukketid, og de asiatiske aktiemarkeder ligger generelt i plus. Samtidig har nattens obligationshandel trukket renten på den amerikanske T-bond hele 7 basispoint op.

Fredagens handels bød desuden på en stigning for C20-indekset til indeks 541,83 - en stigning på 1 pct., mens C20 Cap, der er justeret for enkeltvirksomheders overvægt i det fælles C20-indeks, også steg 1 pct. til indeks 561,9.

På den danske hjemmebane kan Novo Nordisk lægge ud med at mindre kurshop. Novos ADR lukkede i, hvad der svarer til 1024 kr. i New York fredag - 8 kr. højere end den danske notering fredag. Det kan trække den danske aktie med op, når fondsbørsen i København åbner mandag morgen.

Den danske banksektor kommer desuden i fokus fra start efter, at Jyske Bank fredag eftermiddag offentliggjorde, at Sparekassen Lolland vil blive overtaget af Jyske Bank. Sparekassen Lolland måtte smide håndklædet i ringen, da der ikke kunne leves op til Finanstilsynets solvenskrav, oplyste sparekassen i en fondsbørsmeddelelse.

Mandag morgen skriver Børsen desuden, at Dansk Aktionærforening på vegne af en gruppe af aktionærer i Sparekassen Lolland vil have kulegravet Jyske Banks overtagelse, da Jyske ifølge foreningen har "fået Spar Lollands aktiver forærende".

- Samtidig er det sket i en konstruktion, hvor både aktionærer og investorer efterlades uden en krone i konkursboet efter den kollapsede bank. Det virker som om, at Spar Lollands ledelse har mistet overblikket i den afgørende fase, siger Niels Mengel, der er formand for Dansk Aktionærforening.

Herudover skriver Børsen desuden, at en række analytikere afviser, at danske bank-aktier skal være specielt risikable som investeringer. Danske Bank-aktien har desuden fået hævet kursmålet hos den britiske kæmpebank Barclays. Nordea kommer herudover med regnskab på onsdag.

Uden for C20 har SAS hævet antallet af forestående fyringer fra 800 til 1000. De 200 ekstra fyringer bliver primært administrativt ansatte, siger informationschef hos SAS i Norge, Knut Morten Johansen til norske TDN.no.

Derudover har en af SAS' konkurrenter på de korte, europæiske ruter - irske Ryanair - hævet forventningerne til indtjeningen i 2013 til 540 mio. euro fra den tidligere forventning på 490-520 mio. euro.