Aktiespillere finder deres favoritter

Aktiespil Flere tusinde aktieinteresserede har tilmeldt sig Danmarks største Aktiespil i løbet af spillets allerførste timer. De fleste har kig på en eller flere af Danmarks mest kendte aktier.

Der tegner sig allerede et klart mønster: Bare et par timer inde i Aktiespillet samler den største del af interessen sig om en håndfuld populære papirer. Hvilke aktier det er, afsløres til sidst i artiklen.

Først et overblik over, hvor mange der ind til nu har meldt sig til dysten om blandt andet en splinterny Peugeot 407 1,6 HDi Sport Sedan og de mange andre præmier: I løbet af den første time har omkring 2.400 aktieinteresserede spillere meldt sig til, og de har til sammen foretaget lige knap 2.500 handler.

Der er nok nogle spillere, der afventer, om det virkelig kan passe, at dagens stigninger på børsen betyder, at finanskrisen er ved at drive over, eller om man tværtimod kan komme til at købe dyrt i dag og se formuen svinde, hvis kurserne tager et nyt dyk de kommende dage.

Et er sikkert – blandt de nuværende handler er der nogle klare favoritter:

Den mest handlede aktie de første timer er Vestas, som 740 spillere har sat ”penge” i. Derefter følger Mærsk med 333 Aktiespils-aktionærer og Novozymes med 280.

Det er ind til videre aktierne i eliteindekset C20, der dominerer købslisterne. Den første aktie på top ti listen, der ikke er i C20-indekset, er FCK-aktien Parken Sport & Entertainment, som 181 aktiespillere indtil videre har købt – og det ”rigtige” aktiemarked har kvitteret ved at sende kursen 4,5 procent op.

På aktiespillets egen side www.aktiespil.business.dk kan man løbende følge stillingen, se sin egen placering og dyste i en gruppe med sine venner eller kolleger. Ud over bilen til den endelige vinder er der ugekonkurrencer og en række andre præmier – se præmielisten her.

I foråret deltog 76.000 mennesker i Danmarks største Aktiespil.