Aktier/tendens: Udsigt til svag åbning

 

De europæiske investorer kan onsdag morgen ikke finde den store inspiration fra de amerikanske markeder, og dermed ligger de europæiske indeksfutures med ganske små udsving inden fondsbørserne slår dørene op. Det ventes også at give marginale udsving i den indledende handel på Københavns Fondsbørs. C20-indekset lukkede tirsdag 0,1 pct. højere i rekordkurs 453,88.

 

Lundbeck, som var tirsdagens vinder med en fremgang på 3 pct. til kurs 163,3, kunne onsdag se overraskende gode salgstal i regnskabet hos sin amerikanske forhandler, Forest Labs. Det fik analytiker Lars Villadsen fra Sydbank til at hæve sine forventninger yderligere til Lundbecks resultat for det kommende regnskabsår.

 

- Effekten på regnskabet for 2006 bliver nok begrænset, fordi 2006 var et lagernedbringelsesår for Forest Labs. Til gengæld øger det forventningerne til 2007, og selvom vi i forvejen havde en overvægts-anbefaling af Lundbeck, så kræver den positive udvikling nok, at vi kigger vores estimater igennem igen, siger han til RB-Børsen.

 

A.P. Møller - Mærsk har oplevet solid kursfremgang de seneste dage og lukkede tirsdag 2,9 pct. højere i 57.800. Den tyske investeringsbank hævede onsdag morgen sin anbefaling på rederi- og oliegiganten til hold fra sælg.

 

GN Store Nords salg af høreapparatdivisionen GN Resound til schweiziske Phonak er nu godkendt hos konkurrencemyndighederne inklusiv de amerikanske myndigheder. Det er helt på linje med forventningerne. GN Store Nord lukkede tirsdag 0,3 pct. højere i kurs 84,8. Med godkendelserne kan Phonak iværksætte sin efterfølgende kapitaludvidelse, som skal finansiere opkøbet af GN Resound.

 

Blandt sidepapirerne vil ejendomsselskabet Keops kunne få lidt ekstra opmærksomhed. Keops topchef Ole Vagner ser vækst i 2007 lød det i et interview med Dagbladet Børsen. Keops fik tirsdag godkendt sit regnskab for 2006 af selskabets revisor, hvilket gav et lettelsens suk hos investorerne, som tirsdag sendte Keops aktien 4 pct. højere i lukkekurs 20,8. Nordea Markets havde tidligere vurderet, at der var risiko for, at regnskabet ikke ville blive godkendt, og Keops var nødt til at nedjustere.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )