Aktier/tendens: Udsigt til positiv stemning

 

De europæiske aktieinvestorer ventes at opleve en positiv stemning onsdag morgen, efter at den amerikanske centralbankchef Ben Bernanke ser marginal makroøkonomisk effekt fra problemerne i kreditmarkedet. Det affødte fremgang på de amerikanske aktiemarkeder. C20-indekset lukkede 0,7 pct. højere i kurs 495,38. På Københavns Fondsbørs vil fokus være rettet mod udviklingen hos regnskabsaktuelle Carlsberg.

 

Carlsberg aflagde regnskab for første halvår inden fondsbørsen åbnede. Regnskabet indeholdt en opjustering af driftsindtjeningsprognosen. Carlsberg hævede prognosen for resultatet af den primære drift med 300 mio. kr. til 5,0 mia. kr. i 2007, efter at bryggeriet i første kvartal hævede prognosen med 200 mio. kr. til 4,7 mia. kr. Carlsberg oplevede en positiv udvikling på de vesteuropæiske ølmarkeder og har vundet markedsandele på flere af de væsentligste markeder, bl.a. i Storbritannien og i de nordiske lande. Carlsberg lukkede tirsdag 2,5 pct. højere i 698.

 

- De gør vores frygt for Vesteuropa til skamme. Alt i alt et flot regnskab, og jeg vil mene, at aktien skal stige på det, siger analytiker Jens Thomsen til RB-Børsen.

 

Investeringsbanken Morgan Stanley har sænket sin anbefaling på Novo Nordisk. Anbefalingen lyder nu på det neutrale "equal-weight", mens den tidligere lød på det positive "overweight". Novo Nordisk har oplevet kursfremgang tre dage i træk efter fredagens overraskende gode regnskabspræsentation. Novo Nordisk lukkede mandag 0,6 pct. højere i kurs 618.

 

FLSmidth lukkede tirsdag 1,3 pct. lavere i kurs 448, uden at investorerne fik nyt fra selskabet.

 

Dagbladet Børsen skriver onsdag morgen, at Ryanair har droppet sine ruter fra Malmø og overvejer nu at flyve fra København eller Roskilde. Irske Ryanair kræver dog, at afgifterne i så fald sænkes kraftigt. SAS lukkede 0,8 pct. højere i kurs 128.

 

Parken Sport & Entertaiment lukkede tirsdag 0,3 pct. højere i kurs 1650. FC København er klar til to kampe mod portugisiske Benfica om at komme med i Champions League-gruppespillet. Det er facit efter tirsdagens kamp mod Beitar Jerusalem.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )