Aktier/tendens: Udsigt til fremgang

 

De amerikanske aktier bevægede sig mandag aften i den rigtige retning, og det har gødet jorden for fremgang på de nervøse europæiske aktiemarkeder. De europæiske futureindeks indikerer stigninger i omegnen af 0,7 pct. Det danske C20-indeks lukkede mandag 0,3 pct. højere i 493,22.

 

Den norske storbank DnB Nor følger nøje salgsplanerne fra den svenske regering af aktierne i Nordea og vil ikke udelukke et bud eller fusion, afslører den nye direktør for storbanken, Rune Bjerke, i et interview med avisen Dagens Industri. Den norske bank kunne også være interesseret i det svenske realkreditinstitut SBAB. Nordea lukkede mandag 0,6 pct. højere i kurs 86,8.

 

Det hollandske finanshus ING begynder tirsdag morgen dækningen af Vestas-aktien, hvilket sker med en hold-anbefaling. Vestas lukkede mandag 0,3 pct. højere i kurs 362. Vindmøllebranchen fik godt nyt fra USA, idet energiselskabet FPL Energy planlægger frem til udgangen af 2012 at øge sin portefølje af vindenergi med 8000-10.000 MW i kapacitet.

 

- Vestas har haft en masse ordrer fra dem tidligere. Så jeg vil vente, at Vestas også vil få del i det. Men helt klart vil den primære leverandør sandsynligvis blive GE Wind, sagde Andreas Willi, analytiker hos JP Morgan, til RB-Børsen.

 

A.P. Møller - Mærsk, som lukkede uændret i kurs 70.900, fik nyt fra sin olieproduktionspartner. Det amerikanske olieselskab Anadarko Petroleum Corp. har fastholdt produktionen af olie i Algeriet i første halvår af 2007.

 

På bagsmækken ulmer uroen fortsat hos Danisco, som mandag lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 406. Minoritetsaktionæren Ole Steffensen, der er direktør for en investeringsfond, har sat forslaget om opsplitning af Danisco til afstemning på generalforsamlingen den 29. august. Forslaget peger på Novo Nordisk-modellen ved udskilningen af Novozymes. Berlingske skriver tirsdag, at ingen af de store aktionærer vil løfte sløret for deres holdning til en opsplitning og udskilning af sukkerdelen.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )