Aktier/tendens: Udsigt til fald

Læs mere
Fold sammen
Der er udsigt til fald på de europæiske børser på januars sidste handelsdag. De amerikanske aktier dykkede torsdag aften, efter at en stribe dårlige nøgletal endnu engang fik investorerne til at frygte den globale økonomiske afmatning. Det er den samme tendens, som gør sig gældende for C20, som torsdag faldt 1,1 pct. til 256,2.

- Det tegner til at blive en skidt åbning for de europæiske aktier. Det er den dårlige stemning fra USA, som helt klart vil smitte af på aktierne, når de åbner. I Danmark har vi ikke nogen store regnskaber eller andre faktorer, der kan påvirke markedet, så det er nok de europæiske aktier, som kommer til at sætte taktstokken for de danske aktier, vurderer chefrådgiver Michael Borre fra Nordea til RB-Børsen.

Nordea: Til trods for finanskrise så klarer storbanken Nordea, som torsdag lukkede 5,7 pct. lavere i kurs 31,6, sig godt på det svenske marked. De svenske husholdningers indlån voksede med 9 pct. i 2008, fremgår det af tal fra Statistiska Centralbyråns, SCB, i Sverige, og især Nordea og Svenska Handelsbanken gjorde et pænt indhug i denne stigning. Nordea var den eneste bank, som voksede relativt inden for udlån til ikke-finansielle virksomheder. Det skriver Børsen.

Carlsberg: Nye tal for den russiske centralbank om landets valutareserver var ikke godt nyt for Carlsberg-investorerne. Den viste nemlig et stort fald, og dette kan sætte yderligere pres på den russiske rubel, som allerede er faldet markant overfor en kurv med dollar og euro. En betydelig del af Carlsbergs omsætning kommer fra Rusland. Carlsberg-aktien tabte 4,3 pct. i kurs 190,3.

SAS: Det skandinaviske flyselskab har fredag morgen fået sænket anbefalingen af selskabets aktier hos den amerikanske storbank Citigroup. Banken anbefaler nu 'hold' i stedet for 'køb', skriver Bloomberg News. SAS-aktien faldt torsdag 2,2 pct. til kurs 31,3.

Vestas: Vindmølleproducenten fik fredag morgen konkurrent-nyt fra indiske Suzlon, som angav, at det sammenlagt i tredje kvartal havde modtaget ordrer på 195 MW. Selskabet rapporterede samtidig om et underskud på 589,7 mio. rupees mod et overskud på 1,52 mia. rupees i fjor. For regnskabsåret 2008/09 venter Suzlon et salg til det amerikanske marked på 1 mia. dollar.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )