Aktier/tendens: Pres ventes fra første handel

 

De europæiske aktier ventes at opleve et pres i tirsdagens første handel, efter at de amerikanske aktier tabte momentum i mandagens sene handel. De europæiske indeksfutures indikerer kurstab i omegnen af 1 pct. Det danske C20-indeks lukkede mandag 1,4 pct. højere i 485,21.

 

Sydbank, som mandag lukkede 3,8 pct. højere i kurs 261,5, vil tiltrække opmærksomhed over middag med sin halvårspræsentation. De to nordiske storbanker oplevede også solid kursfremgang i mandagens handel. Danske Bank steg 2,9 pct. til kurs 224, mens Nordea lukkede 2,4 pct. højere i kurs 85,3.

 

Bang & Olufsen vil få ekstra opmærksomhed efter sit svage årsregnskab, som mandag fik B&O-aktien til at veksle et plus på 3 pct. til et kurstab på 3,5 pct. B&O lukkede i kurs 610. Regnskabet fra Bang & Olufsen skuffede med en svag omsætningsvækst på 4 pct. til 4,4 mia. kr. Standard & Poors sænkede sit kursmål på aktien til 690 fra 785, mens anbefalingen sænkes til "køb" fra "stærkt køb".

 

- Det danske og det britiske marked udgør de største bekymringer hos ledelsen hos B&O, sagde koncernchefen hos B&O, Torben Ballegaard Sørensen, på mandagens telekonference.

 

Novo Nordisk lukkede mandag 1,6 pct. højere i kurs 586. De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har givet en foreløbig godkendelse af en kopi af Novo Nordisks tablet Prandin til behandling af type 2-diabetes.

 

- Caraco Pharmaceutical er utrolig glade for at have fået den foreløbige godkendelse. Vi mener, at vi er de første, der har søgt herom, og det kan resultere i, at vi får 180 dages eksklusivitet på markedet, siger Daniel H. Movens, der er administrerende direktør i Caraco Pharmaceutical.

 

Lundbeck leverede mandagens største stigning i C20-regi med en kursfremgang på 4,7 pct. til 133,5. Udenfor C20-regi imponerede tørlastrederiet D/S Norden med en fremgang på 9,8 pct. til kurs 431,5.

 

SAS skifter ud i ledelsen. Lars Mydland stopper stort set øjeblikkeligt som driftsansvarlig hos Scandinavian Airlines og det skandinaviske flyselskabs danske vicekoncernchef John S. Dueholm overtager posten som Accountable Manager med virkning fra fredag den 17. august. SAS lukkede mandag 5,8 pct. højere i kurs 109.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )