Aktier/tendens: Positiv stemning i vente

 

Efter fredagens europæiske lukketid oplevede de amerikanske aktiemarkeder fremgang, hvilket ventes at afføde fremgang på mandagens europæiske fondsbørser, hvilket også indikeres af futuremarkedet. De britiske markeder er lukket mandag. Det danske C20-indeks lukkede fredag marginale 0,1 pct. højere i 491,30, hvilket blev anført af FLSmidth.

 

FLSmidth, som fredag lukkede 3,0 pct. højere i kurs 487, har oplevet solid aktiefremgang efter selskabets regnskabsaflæggelse i onsdags. Investorerne vil have et vågent øje på selskabets udvikling.

 

Lundbeck lukkede fredag 1,6 pct. højere i kurs 128,5. Medicinalkoncernen kommer i fokus, efter at Dagbladet Børsen mandag skriver, at Lundbeck vil satse bredere og nu vil ind på markedet for smertebehandling, siger Per Wold-Olsen, der brat har afløst Flemming Lindeløv, som fredag trak sig fra formandsposten. Fredag roste Danske Equities analytiker Martin Parkhøi formandsrokaden.

 

- Det er en fornuftig beslutning, men det er også en ventet beslutning. Det er klart, at den kommunikation, der har været i pressen, har skabt noget usikkerhed. Og som jeg tidligere har udtalt, så har Lindeløv nok haft hovedansvaret for det og den usikkerhed, det har skabt. Det er positivt for selskabet, at han går af nu, siger analytiker Martin Parkhøi fra Danske Bank til RB-Børsen.

 

Novo Nordisk, som fredag lukkede 1,5 pct. højere i kurs 612, begynder en retssag vedr. et plagiat. En kinesisk piratkopist har i årevis kopieret og solgt Novo-præparater. Novo vurderer at have tabt "signifikante" markedsandele og indleder nu en langvarig retssag. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

 

Thrane & Thrane aflagde fredag regnskab for første kvartal, hvilket kan afføde ekstra opmærksomhed i mandagens handel. Thrane & Thrane lukkede fredag 0,6 pct. lavere i kurs 353. Thrane & Thrane har oplevet en stor ordreindgang i de to seneste kvartaler, hvilket har affødt en væsentlig fremgang i ordrebøgerne. Thrane & Thranes omsætning steg godt 27 pct. til 251,4, mens driftsindtjeningen steg 44 pct. til 17,5 mio. kr. for kvartalet. Selskabet gentog de tidligere opstillede helårsprognoser.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )