Aktier/tendens: Måske C20-rekord trukket af Novo Nordisk

Der er torsdag en lidt blandet udsigt for de danske aktier, men Novo Nordisk kan trække det danske ledende indeks i rekord efter ventet positivt nyt fra et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sent onsdag aften. Sydbank vurderer, at det trods kursstigninger de seneste dage kan give Novo Nordisk et kursplus på yderligere 3-4 pct.

Der er torsdag en lidt blandet udsigt for de danske aktier, men Novo Nordisk kan trække det danske ledende indeks i rekord efter ventet positivt nyt fra et ekspertpanel under de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, sent onsdag aften. Sydbank vurderer, at det trods kursstigninger de seneste dage kan give Novo Nordisk et kursplus på yderligere 3-4 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

I USA satte de ledende indeks rekorder, men i Asien ligger de amerikanske aktiefutures lavere torsdag morgen. Den tyske DAX-future indikerer dog et beskedent plus.

Eliteindekset lukkede onsdag i 1187,02 eller med 0,8 pct. i forhold til tirsdagens slutniveau. Der er dog knap 8 indeks point op til den seneste rekord fra sidste uge på lige under 1194,74.

Novo Nordisk lukkede onsdag i 317,80 kr. og er steget to af de seneste tre handelsdage. Mandag med 5 pct. og onsdag med godt 2 pct., mens aktien tirsdag faldt 0,5 pct.

Sent onsdag aften sagde et ekspertpanel i USA god for Novos nye diabeteshåb, Semaglutid. Det lover godt for den endelige godkendelse fra FDA.

ISS FORTSAT I FOKUS

ISS strålede på markedet onsdag, efter at ejendomsserviceselskabet hentede sin hidtil største serviceaftale med Deutsche Telekom. Aftalen, der gælder i Tyskland, er på 33 mia. kr. over godt ti år. De positive momentum kan fortsætte de kommende dage, i takt med at analytikerne får puttet nye tal i deres regneark. ISS steg 5,2 pct. onsdag til 272,30 kr.

TDC, der faldt 0,4 pct. til 38,36 kr., har fået nyt fra de to skandinaviske kolleger Telia og Tele2, der begge slog indtjeningsprognoserne i tredje kvartal. Telia fik et driftsoverskud på 1,9 mia. svenske kr. mod et ventet overskud på 1,7 mia. svenske kr.

Pandora er faldet fem dage i streg, og flere hedgefonde har i den seneste tid øget deres shortpositioner i aktien. Måske bliver torsdag sjette dag med fald. Onsdag var faldet på 1 pct. til 570 kr. Før aktien begyndte at falde, skulle investorer betale 629 kr. for aktien, hvilket var slutniveauet sidste onsdag.

DSV HAR FÅET NYT FRA SCHWEIZ

DSV har fået konkurrentnyt fra schweiziske Panalpina.

Panalpina kom ud af årets første ni måneder med vækst i omsætningen, men tilbagegang på driftsindtjeningen. Omsætningen voksede til 4066 mio. schweizerfranc fra 3864 mio. schweizerfranc i de første ni måneder af 2016. Til gengæld er indtjeningen under pres.

Det ordinære driftsresultat på EBITDA-niveau faldt til 103,9 mio. schweizerfranc fra 130,7 mio. schweizerfranc i de første tre kvartaler af 2016. Det ordinære nettoresultat faldt til 48,4 mio. schweizerfranc fra et justeret resultat på 72,6 mio. schweizerfranc i samme periode i 2016.

DSV steg torsdag 1,0 pct. til 469,40 kr.

Høreapparatmessen EUHA er i fuld gang i Nürnberg med nyheder fra markedet, hvor de to danske selskaber GN og WDH er blandt de dominerende aktører. Ud over positiv opmærksomhed derfra kan GN blive påvirket af, at det sent onsdag blev oplyst, at GN Audio tabte retssagen mod konkurrenten Plantronics om konkurrenceforvridende aktiviteter.

GN steg onsdag 1,7 pct. til 208 kr., mens kollegaen WDH steg 1,4 pct., til 179,40.

/ritzau/FINANS