Aktier/tendens: GN tager fokus med ny strategi i rødt marked

Det bliver formentlig med negative fortegn, at handlen bliver sat i gang mandag morgen. Her skal det også vise sig, hvordan investorerne tager imod en ny strategi fra GN Store Nord.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Det bliver formentlig med negative fortegn, at handlen bliver sat i gang mandag morgen. Her skal det også vise sig, hvordan investorerne tager imod en ny strategi fra GN Store Nord. Arkivfoto: New York Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

Stemningen fra både USA og Asien blæser i sur retning, og det ser ud til at smitte af på Europa. Den tyske DAX-future indikerer et fald på 0,6 pct. I USA dumper S&P-futuren med 0,2 pct.

Dermed ser faldet for de danske eliteaktier ud til at fortsætte. Fredag faldt C20 Cap med 1,5 pct. til 1030,21.

Hovedfokus blandt de større danske aktier vil være rettet mod GN Store Nord, der søndag meddelte, at datterselskabet GN Otometrics bliver solgt fra.

GN Otometrics bliver solgt til amerikanske Natus Medical Incorporated til en pris på 145 mio. dollar. Salget betyder, at GN i endnu højere grad kan koncentrere sig om sin høreapparatforretning, fortæller selskabet.

Selskabet er blev enig med amerikanske Natus Medical Incorporated om en pris på 145 mio. dollar (svarende til 960 mio. kr.) på gældfri basis.

Samtidig er GN klar med en ny strategi for de kommende år, der skal gøre selskabet i stand til at levere en omsætningsvækst på mellem 6 og 8 pct. i høreapparatsdivisionen GN Hearing.

I GN Audio, der blandt andet producerer headset under varemærket Jabra, ventes en omsætningsvækst på mellem 6 og 9 pct.

GN Store Nord-aktien faldt fredag med 0,6 pct. til 150,70 kr. Analytiker ved Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen venter, at aktien mandag kan få et løft på mellem 2 og 4 pct.

LUNDBECK FÅR GRØNT LYS HOS FDA

Lundbeck, der fredag droppede med 15,3 pct. til 230,10 kr., har sammen med partneren Otsuka fået grønt lys af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, til at markedsføre brug af skizofrenimidlet Rexulti som vedligeholdelsesbehandling til voksne patienter med skizofreni.

Nyheden kommer, efter at Lundbeck sent torsdag fremlagde et fejlslagent fase 3-studie af alzheimersmidlet Idalopirdin, som fredag fik aktien til at styrtdykke.

Selskabets aktie har samtidig været til eftersyn hos flere finanshuse. Barclays sænker anbefalingen af aktien til "ligevægt" fra "overvægt". DNB Markets løfter til gengæld sin anbefaling til "køb" fra "hold".

TDC-aktien får sænket anbefalingen af sin aktie til "hold" fra "køb" af finanshuset Kepler Cheuvreux, der dog fastholder kursmålet på 40 kr., viser data fra Bloomberg News. TDC-aktien lukkede fredag i 39,80 kr. efter et fald på 0,1 pct.

Uden for C20 Cap opjusterer og præciserer Simcorp sine forventninger til 2016, efter at selskabet har hevet en licensaftale med en ny nordamerikansk kunde i land.

Omsætningsvæksten målt i lokal valuta ventes nu at ligge mellem 5 og 10 pct. mod tidligere mellem 3 og 8 pct. Bunden på overskudsgraden, EBIT-marginen, målt i lokal valuta bliver løftet og ventes nu at lande mellem 22 pct. og 24 pct. Tidligere var det forventningen at lande mellem 21 og 24 pct.

Simcorp-aktien faldt fredag med 1,0 pct. til 350 kr.

Nets havde første dag på børsen fredag, og det gik ikke helt som håbet, da aktien målt på kursudviklingen blandt nynoteringer blev den største fuser siden 2010.

Aktien faldt med 3,1 pct. til 145 kr.