Aktier/tendens: Fremgang i vente

 

De danske aktier kan blive hjulpet højere i torsdagens indledende handel, idet de tre store europæiske futureindeks indikerer pæn fremgang. Det sker i kølvandet af en positiv afslutning på onsdagens amerikanske handel efter en handelsdag med store udsving. Det danske C20-indeks lukkede onsdag 0,4 pct. lavere i 508,99.

 

Vestas, som onsdag lukkede 1,3 pct. lavere i kurs 376, fik onsdag efter dansk lukketid konkurrentnyt fra Indien. Suzlon skuffede fælt med sit kvartalsregnskab, hvor overskuddet faldt 54 pct., men valutakursudviklingen spillede en ikke uvæsentlig rolle. Selskabet fik et overskud på 894 mio. rupees (ca. 120 mio. kr.), mens analytikere ifølge Bloomberg News havde ventet et overskud på 1,71 mia. rupees. Suzlon-aktien tabte godt og vel 6 pct. i nattens handel. Desuden var der nyt fra den tyske konkurrent Repower, som har landet en amerikansk ordre på 44 vindmøller med en samlet kapacitet på 88 MW.

 

A.P. Møller - Mærsk-konkurrenten Cosco, der er Kinas og Asiens største containerrederi, venter en "markant transaktion", sandsynligvis et køb af moderkoncernens tørlastrederidivision. Købet ventes finansieret med en aktieemission, og China Cosco Holding har standset handlen med sine aktier på børserne i Hongkong og Shanghai, skriver Bloomberg News. Inden suspenderingen lå Cosco-aktien med en fremgang på mere end 5 pct. A.P. Møller - Mærsk lukkede onsdag 0,3 pct. lavere i kurs 73.700.

 

Biotekselskabet Bavarian Nordic har indgået et forlig med den britiske konkurrent Acambis. Bavarian vil modtage såkaldte royalties- og milepæl-betalinger, men Bavarian gentog samtidig de tidligere opstillede prognoser for helåret. Det betyder, at alle juridiske slagsmål om MVA-koppevaccinen afsluttes, meddeler selskaberne. Bavarian lukkede onsdag 0,4 pct. lavere i kurs 465.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )