Aktier/tendens: Fremgang i vente

 

De danske aktier ventes at indlede torsdagen med fremgang i kølvandet på den gode stemning i USA. De europæiske indeksfutures indikerer fremgang på de tre store fondsbørser. C20-indekset lukkede onsdag 0,4 pct. lavere i 445,69. Energirelaterede aktier vil få lidt ekstra opmærksomhed i kølvandet på oliepriserne fortsatte nedtur samt EU-kommissionens langsigtede forslag.

 

Bang & Olufsen kan stadig nyde lidt opmærksomhed efter onsdagens halvårsregnskabsaflæggelse. Bang & Olufsen lukkede 2,2 pct. højere i kurs 746, efter at halvårsregnskabet indeholdt en lille opjustering af helårsprognosen. Driftsindtjeningen steg 50 mio. kr. i halvåret til 240 mio. kr. Analytikerne adspurgt af RB-Børsen havde ventet et driftsoverskud på 210 mio. kr.

 

- Det undrer mig lidt, at Bang & Olufsen ikke opjusterer mere, sagde analytiker Jacob Pedersen til RB-Børsen.

 

Vestas, som onsdag lukkede 1,1 pct. lavere i 234,75, vil få lidt ekstra opmærksomhed. I onsdagens sene handel oplyste Vestas, at selskabet er godt tilfreds med EU-Kommissionens energi- og klimapakke.

 

- Vi hilser meddelelsen fra kommissionen velkommen. Vi er glade for, at man er landet på det ambitiøse niveau med en bindende målsætning om 20 pct. af energien fra vedvarende energi i 2020. Det er lidt af et gennembrud, at kommissionen foreslår det, sagde Peter Brun til RB-Børsen.

 

De olierelaterede aktier kan notere en fortsat nedtur for oliepriserne. Den amerikanske referenceolie, WTI, faldt torsdag morgen til 53,2 dollar per tønde. Rederi- og oliekoncernen A.P. Møller - Mærsk er nettoforbruger af olie, mens en lav oliepris er en ulempe for Vestas, da det mindsker investeringslysten i alternative energikilder, såsom vindmøller.

 

A.P. Møller - Mærsk trodsede onsdagens negative stemning og lukkede 1,3 pct. højere i kurs 54.200. Maersk Line går til angreb på brugen af de såkaldte konossementer, søfragtsbreve, når modtageren af de fragtede varer er kendt. Initiativet hilses velkommen af speditører, som mener, at containerfragtindustrien halter langt bagefter, når det drejer sig om den papirløse behandling af gods. Det skrev shippingavisen Lloyd's List.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )