Aktier/tendens: Flad åbning i vente

 

Det toneangivende danske C20-indeks lukkede mandag 0,4 pct. højere i 457,51. Til trods for faldende europæiske kurser i den sene handel, som blev affødt at et usikkert amerikansk marked, lykkes det C20-indekset at slutte højere og dermed sætte rekord for sjette gang i træk. De toneangivende amerikanske fondsbørser blev mandag aften sendt lavere på spekulationer om en svag regnskabssæson. De asiatiske markeder fulgte samme tendens. De europæiske indeksfutures peger mod en svag positiv til en neutral åbning.

 

Vestas var mandagens lysende kursstjerne og lukkede massive 6,5 pct. højere i kurs 246. Franske Areva har givet et købsbud på Vestas' tyske konkurrent Repower. Areva byder 105 euro pr. aktie, som værdisætter Repower til 851 mio. euro (6,3 mia. kr.), svarende til en præmie på 17 pct. Areva ejer allerede ejer 30 pct. af Repower. Det skabte grobund for spekulationer om Vestas' værdifastsættelse og blev af analytikerne tolket som en blåstempling af sektoren.

 

Danske Bank lukkede 0,4 pct. lavere i kurs 255,5, mens Nordea endte 0,8 pct. højere i kurs 91,5. Nordea fik tirsdag morgen hævet sit kursmål af investeringsbanken Morgan Stanley med 7,2 pct. til 104 skr. En ny dansk lovgivning gør det muligt for bankerne at snuppe en stor bid af de mere end 1,900 mia. kr., som realkreditten i dag har lånt ud. Bankerne kan med den nye lovgivning hente billig kapital på de internationale lånemarkeder, og så sælge disse videre til forbrugeren i form af prioritetslån. Det beretter Berlingske Business.

 

A.P. Møller - Mærsk B lukkede 1,2 pct. lavere i kurs 56.600. Tirsdag morgen meddelte verdens største containerrederi, at en lang række ruter bliver ændret. De seneste ændringer kommer på rutenettet i Nordamerika.

 

- En kombination af hurtigt voksende omkostninger og en stigende ubalance i handlen giver et markant finansielt pres på containerskibene på Stillehavet, sagde Vincent Clerc fra Maersk Line i Nordamerika. Han peger på, at stigende omkostninger til brændstof og faldende fragtrater har givet et pres på overskuddet.

 

GN Store Nord kan komme i fokus i dagens handel, efter at GNs største konkurrent amerikanske Plantronics sent mandag aften aflagde tredjekvartalsregnskab. Plantronics oplevede tilbagegang i 3. kvartal 2006/07. Både indtjening og omsætning lå dog stadig i den høje ende af forventningerne. Prognoserne for 4. kvartal ligger lidt på den svage side. Øgede omkostninger og faldende salgspriser har drevet driftsmarginalen ned til 7,8 pct., fra 15,7 pct. et år tidligere. GN Store Nord lukkede mandag 0,6 pct. højere i kurs 84,8.

 

Den danske forsikringsbranche kan komme i fokus mandag, efter at investeringsbanken Credit Suisse anbefalede sine klienter at øge deres beholdning i den europæiske forsikringssektor. Topdanmark lukkede mandag 0,9 pct. lavere i kurs 983, mens Trygvesta endte 0,1 pct. højere i kurs 451.

 

Den lille konvolutvirksomhed Intermail aflægger senere i dag regnskab for helåret. Den opjusterede overskudsprognose lyder på 28,30 mio. kr. før skat. Intermail lukkede uændret i kurs 215.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )