Aktier/tendens: Chr. Hansen i fokus på udsigt til direktørskifte

Mærsk, DSV og Chr. Hansen kan komme i fokus fra den danske børsåbning tirsdag, hvor C20 Cap skal forsøge at revanchere sig efter syv handelsdage med uafbrudt tilbagegang og et samlet fald på 2,3 pct.

Mærsk, DSV og Chr. Hansen kan komme i fokus fra den danske børsåbning tirsdag, hvor C20 Cap skal forsøge at revanchere sig efter syv handelsdage med uafbrudt tilbagegang og et samlet fald på 2,3 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

På de asiatiske markeder har pilen peget lidt ned tirsdag, efter rapporter om at Nordkorea forbereder nye missilforsøg, men i Europa peger den tyske DAX-future på en marginal positiv åbning på 0,1-0,2 pct.

Generelt er der dog noget stilstand i markedet, hvor »folk sidder og lurepasser lidt på hinanden«, siger senioraktierådgiver Lars Skovgaard Andersen fra Danske Bank til Ritzau Finans.

»Vi sidder og venter på, at der kommer lidt nye data, vi kan handle på, og hen mod ultimo måneden, specielt her i november, er der folk som lukker bøgerne ned og gør klar til at gøre op, hvordan det er gået.«

»Så de tunge investorer kan godt være lidt tilbageholdende med at investere her hen mod afslutningen af måneden, og det gør, at vi får lidt lav volumen, og at selskabsnyheder og analytikerændringer derfor kan give lidt større udsving,« siger Lars Skovgaard Andersen.

FARVEL TIL CEES DE JONG

Ingredienskoncernen skal have ny topchef, idet Cees de Jong har valgt at stoppe for at forfølge en karriere som bestyrelsesmedlem. 56-årige Cees de Jong, der har været i Chr. Hansen siden 2013, fortsætter dog på direktørposten, indtil en afløser er fundet.

»Cees har gjort et fantastisk stykke arbejde for Chr. Hansen og aktionærer, medarbejdere og andre interessenter. Når Cees de Jong forlader Chr. Hansen, vil det være en langt stærkere virksomhed, end da han tiltrådte, og med spændende fremtidsperspektiver,« udtaler bestyrelsesformand Ole Andersen i meddelelsen.

I Cees de Jongs tid i Chr. Hansen er aktien mere end fordoblet fra kurs 223 i april 2013 til en lukkekurs på 575,50 kr. mandag.

Det danske C20 Cap-indeks faldt mandag med 0,7 pct. til 1102,44 efter at være tynget en del af et fald i Lundbeck på 7,2 pct. til 312,20 kr. Faldet kom efter analysenyt fra Nordea, som vurderer, at Lundbeck går et svært år i møde og derfor fortsætter med at have en salgsanbefaling.

Tirsdag er der analysenyt om DSV, som har fået hævet kursmålet af den britiske storbank HSBC til 543 kr. fra tidligere 505 kr. Banken gentager desuden sin købsanbefaling, fremgår det af data fra Bloomberg News. Mandag faldt DSV-aktien 0,4 pct. til 482,30 kr.

VINDMØLLEKONFERENCE I AMSTERDAM

Vestas kan også komme i fokus, som følge af at Windeurope fra i dag og frem til 30. november holder en stor vindmøllekonference i Amsterdam. Vestas-aktien faldt mandag 1,5 pct. til 360,80 og fortsatte dermed den store nedtur efter selskabets regnskab for tredje kvartal.

Der er også nyt om Mærsk, som venter, at Maersk Lines køb af konkurrenten Hamburg Süd ventes at falde på plads på torsdag. Det oplyser containerrederiet til Ritzau Finans.

Tirsdag blev den sidste eksterne forhindring ryddet af vejen, da myndighederne i Sydkorea har givet deres velsignelse til opkøbet - dog med betingelser.

Mærsk B faldt 0,6 pct. til 10.340 kr.

Firstfarms og RTX kommer tirsdag begge med regnskaber - henholdsvis for tredje og fjerde kvartal. Aktien i Firstfarms steg 2,6 pct. til 60 kr., mens RTX faldt 0,9 pct. til 172,50 kr.

/ritzau/FINANS