Aktier/tendens: Carlsberg og Danske Bank i centrum

Læs mere
Fold sammen
Novozymes er i fokus, da investorerne afventer selskabets årsregnskab, mens Carlsberg er i spil efter meget kontante meldinger fra direktør Jørgen Buhl Rasmussen til Jyllands-Posten. Danske Bank ventes at blive løftet grundet banksektorens revanche. C20-indekset nåede onsdag i plus og lukkede 0,6 pct. højere i 251,9.

- Vi venter, at C20 vil åbne 1,0-1,5 pct. højere efter den gode udvikling i USA og Asien, da de hentede noget af tirsdagens tab. Novozymes er i centrum med årsregnskab. Carlsberg og Danske Bank ventes at være omgæret af en positiv stemning. Carlsbergs meldinger i Jyllands-Posten er positive, og Danske Bank må have noget til gode fra i onsdags, udtaler, siger aktiehandler Henrik Aagaard fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Carlsberg: Bryggeriets topchef pointerer over for Jyllands-Posten, at Carlsberg ikke er mærket af finanskrisen. Jørgen Buhl Rasmussen bemærker, at bryggeriet alligevel holder et vågent øje på udviklingen i samfundsøkonomien, men også at Carlsberg vil have meddelt fondsbørsen noget hvis der var betydelige forandringer i forbindelse med forretningsudviklingen. Carlsberg lukkede onsdag 3,1 pct. lavere i kurs 174.

- Carlsberg-aktien vil være understøttet af meldingerne i Jyllands-Posten. Vi oplevede i onsdags at Carlsberg-aktien kunne tiltrække flere store udenlandske købere, og Carlsberg er grundet sin store eksponering i Rusland koblet op på olieprisen og rublen.

Danske Bank: Storbankens aktie lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 55,3, mens Nordea lukkede med et markant plus på 4,1 pct. i kurs 30,3. Sydbank lukkede onsdag 5,3 pct. højere i kurs 74. Den udenlandske banksektor har fået et løft, og der ventes fremgang i banksektoren torsdag morgen.

Forsikring: Mange små forsikringsselskaber er i så store problemer, at en voldsom opkøbsbølge vil rulle hen over branchen de næste år. Forsikringsbranchen skal skrumpe fra omkring 100 til 10 virksomheder, vurderer Topdanmarks topchef Poul Almlund, der melder sig klar til opkøb sammen med Trygvesta og Codan. Det skriver Jyllands-Posten. Topdanmark lukkede onsdag 0,9 pct. lavere i kurs 690, mens Trygvesta endte 0,9 pct. højere i kurs 343,5.

Novozymes ventes at aflægge regnskab før markederne åbner. Novozymes lukkede onsdag 0,7 pct. højere i kurs 407.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )