Aktier/tendens: Afventer åbning efter dansk rally

Læs mere
Fold sammen
Efter mandagens voldsomme danske stigninger afventer investorerne nu tirsdagens udvikling. Det danske C20-indeks lukkede mandag markante 5,9 pct. højere i 275,38, mens det kun blev til marginale europæiske stigninger på mindre end 0,5 pct.

- Det januar rally, vi har oplevet på årets 2 første handelsdage, vil nok aftage noget tirsdag. Den positive stemning de seneste par dage skyldes primært en forventning om, at der vil komme nye penge i aktiemarkedet, som vi ofte oplever det i januar. Nu er aktierne kørt lidt op på den forventning og så må vi se, om der reelt kommer et massivt inflow af ny kapital til aktiemarkedet i de kommende uger. De amerikanske aktiemarkeder formåede ikke at slutte i plus mandag, og olieprisen er begyndt at bevæge sig lidt op igen, efter konflikten i Gaza området fortsætter, hvilket vil påvirke aktiekurserne i dag, udtaler chef for Sales Trading, Mads H. Zink, fra Danske Bank til RB-Børsen.

A. P. Møller - Mærsk: Rederiets B-aktie lukkede mandag 8,5 pct. højere i kurs 31.900, og investorerne vil afvente tirsdagens udvikling efter mandagens massive fremgang.

Andre markante stigninger: Vestas-aktien var også blandt vinderne med mandagens massive fremgang på 6,7 pct. højere til kurs 350. Carlsberg-aktien lukkede mandag markante 7,9 pct. højere i kurs 202,5.

FLSmidth: Aktien lukkede mandag 2,5 pct. højere i kurs 194,5. Den indiske cementrelaterede FLS-kunde Prism Cement har aflagt regnskab tirsdag morgen. Inden præsentationen lukkede Prism-aktien knap 6 pct. højere.

Genmab: Biotekselskabet offentliggjorde mandag efter lukketid evalueringen af det løbende studie med zalutumumab mod hoved- og halskræft. Evalueringen viser, at studiet bør fortsætte med at rekruttere patienter op til maksimalt 273 patienter, hvorefter en endelig analyse kan gennemføres.

- Det glæder os, at undersøgelsen fortsætter, og vi er optimistiske med hensyn til, at de samlede resultater vil vise forlænget overlevelse hos patienter med fremskreden hoved- og halscancer, lyder det fra Genmabs administrerende direktør, Lisa N. Drakeman.

D/S Torm: Tankrederi-aktien lukkede mandag 0,8 pct. højere i kurs 64. For godt et års tid siden ved årsskiftet til 2008 lå D/S Torm i kurs 166. Topchef Mikael Skov udtaler til dagbladet Børsen, at han er meget utilfreds med kursudviklingen.

- Vi er ikke tilfredse med aktiekursen. Det ved jeg, at man skal sige, men jeg kan roligt sige, at det er vi ikke. Der er ingen tvivl om, at da vores aktie har været en del af transportsektoren, har man ikke differentieret mellem produktank-, råolie- og tørlastmarkedet, siger Skov.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )