Aktiernes rekordstrøm kan komme på pause

Efter at det danske C20 Cap-indeks mandag satte rekord for 42. gang i år, kan der tirsdag blive tale om et mindre tilbagefald fra åbningen.

I hvert fald peger futures på de store europæiske indeks tirsdag på en negativ åbning i London i størrelsesordenen 0,35 pct. Det amerikanske Dow Jones-indeks var mandag over 16.000 for første gang nogensinde, men det kunne ikke holde niveauet og faldt hen mod børslukningen.

»USA lå længe til stigninger i mandag, men sluttede med et fald. En enkelt tal for boligmarkedet skal ikke have skylden for faldene, men det viste dog, at de stigende amerikanske renter, vi har set i år, har dæmpet farten en smule på det amerikanske boligmarked. Mange beretter, at faldene skyldes, at milliardæren Carl Icahn har udtalt, at aktier står overfor en stor nedtur. Den slags argumentation må da være tegn på, at vi er alt for mange ansat til at give døden en årsag,« skriver seniorstrateg Henrik Drusebjerg fra Nordea i en kommentar.

Herhjemme steg C20 Cap-indekset mandag med 0,8 pct. til 660,46, blandt andet efter en stigning til GN Store Nord på 4 pct. til 132,5 kr. - det højeste niveau for aktien siden 15. februar 2001.

Topdanmark leverer tirsdag som det sidste af C20-selskaberne i år regnskab. Selskabet anses at være fint kørende på driften og investeringerne i tredje kvartal, men den store storm, der ramte Danmark i oktober, kan være den faktor, der forhindrer forsikringsselskabet i at opjustere 2013-forventningerne. Topdanmark-aktien steg mandag med 0,9 pct. til 148,6 kr.

Carlsberg, der steg 2,3 pct. til 576 kr., fik sent mandag løftet sin anbefaling hos finanshuset Mirabaud Securities. Meldingen er nu akkumuler mod tidligere hold, og også kursmålet fik en tand mere - det er nu på 645 kr. mod tidligere 610 kr.

Vestas varslede så sent som sidste måned lukningen af sin nacellefabrik i Taranto i Italien, men nu går det den modsatte vej. Vindmølleproducenten investerer 10 mio. euro i produktion af vinger til sin storsælgende V112-3,0 MW-mølle i samme by, og mange af de fyrede medarbejdere kan blive genansat. Vestas steg 1,2 pct. til 157,8 kr. mandag.

TDC, der mandag faldt 0,8 pct. til 48,8 kr., har fået et højere kursmål med på vejen af UBS, der sætter barren ved 48 kr. Det er dog fortsat under teleaktiens niveau, og anbefalingen ”neutral” består da også hos den schweiziske bank.

Danske Bank er ifølge Finanswatch på vej med en fyringsrunde tirsdag. Ifølge mediet er der tale om en reduktion på omkring 250 medarbejdere inden for stabsfunktioner - heriblandt flere tillidsfolk. Aktien steg 0,6 pct. til 123,90 mandag.

H+H offentliggjorde tirsdag morgen regnskab for tredje kvartal, som bød på et resultat før skat af de fortsættende aktiviteter på 8 mio. kr. mod et minus på 45 mio. kr. i samme periode sidste år. Selskabet fastholder forventningerne til EBITDA-resultatet i år på "i niveauet 90 mio. kr.," men opjusterer dog forventningerne til pengestrømmene til 20 mio. kr. før frasalg af aktiver fra tidligere udmeldt 0-15 mio. kr. Aktien faldt mandag 0,6 pct. til 35,1 kr.

Tirsdag byder desuden på kvartalsregnskaber fra Jeudan, Brøndby IF, DLH, Victoria Properties og Sanistål.

I forhold til nøgletal samler interessen sig mandag om det tyske Zew-indeks, der ventes at være steget til 31,0 i november, målt på den nuværende situation, fra 29,7 måneden før. Forventningsdelen i indekset ventes at være steget til 54,0 fra 52,8.