Aktierne vil indlede ugen med et smil

Aktiemarkederne lægger an til en god start på ugen. Stigninger i USA fredag ventes at smitte af i Europa, og futuresmarkedet indikerer en positiv åbning i Tyskland på 0,2 pct.

Sidste uges møde mellem verdens centralbankchefer i Jackson Hole i delstaten Wyoming har umiddelbart ikke gjort markedet klogere på, hvornår den amerikanske centralbank indleder neddroslingen af sine månedlige obligationsopkøb.

Herhjemme ventes atter opmærksomhed om FLSmidth. JPMorgan har løftet sit kursmål på FLSmidth med hele 18 pct. til 365 kr. efter fredagens halvårsregnskab. Selv om ingeniørselskabets halvårsregnskab på resultatsiden var langt under det ventede, og ledelsen oven i købet måtte nedjustere udsigterne for hele 2013, skød aktien fredag i vejret med 9,8 pct. til 320,8 kr. på forventningerne til den nye topchef Thomas Schulz' spare- og restruktureringsplan. Også Nordea har efterfølgende løftet sit kursmål, dog kun til 330 kr. fra 315.

C20 Cap-indekset sluttede beskedne 0,02 pct. højere i 615,11. Går indekset over ni8veau 618,39 vil det være lukkerekord. Niveau 619,75 er intraday-rekorden, der skal slås.

A.P. Møller - Mærsk kan få opmærksomhed efter en analyse fra Seaintel, der mener, at de store containerrederiers bundlinje generelt bliver bedre i indeværende kvartal end i andet kvartal. Af de hidtil offentliggjorte regnskaber fra branchen havde Maersk Line det klart største overskud i andet kvartal. Aktien i A.P. Møller - Mærsk faldt fredag 1,5 pct. til 49.080 kr.

Blandt de mellemstore danske selskaber kan Royal Unibrew få opmærksomhed, efter analytikerne i Handelsbanken Capital Markets har løftet kursmålet for bryggeriet med 110 kr. til 650 kr. Anbefalingen "akkumuler" fastholdes. Det sker forud for regnskabet for andet kvartal, og efter gennemførelsen af købet af det finske bryggeri, Hartwall.

- Selskabet forbereder sig nu på sin næste fase med opkøbt af Hartwall, som vi ser som havende relativt lav risiko, og med stærkt potentiale for at genoptage sin rolle som udbyttecase efter 2014, når der er betalt lidt af på gælden, skriver Handelsbanken om Royal Unibrew.

Aktien i Royal Unibrew faldt fredag 0,2 pct. til 586 kr. Carlsberg, som Aktieugebrevet vurderer har et fornuftigt langsigtet potentiale, steg 0,1 pct. til 554,5 kr.

Parken kommer med regnskab mandag, og det sker i en periode, hvor FCK er helt uden sportslig succes. Københavnerne er således stadig uden sejr i Superligaen efter, at det søndag med nytiltrådte Ståle Solbakken i trænersædet, kun blev til 1-1 mod oprykkerne fra FC Vestsjælland. Parkens forventninger til 2013 er en omsætning på 1300 mio. kr. og et resultat før skat på 165 mio. kr., som i høj grad skabes af deltagelsen i Champions League. Parken-aktien faldt fredag 1,3 pct. til 79 kr.

NKT's kurspotentiale er ifølge Aktieugebrevet øget med 30 pct. med ledelsesændringerne i sidste uge, hvor topchef Thomas Hofman-Bang stoppede og koncerndirektionen blev sløjfet, så direktørerne for de enkelte forretningsområder fremover rapporterer direkte til bestyrelsen.

- To af NKT's internationale konkurrenter, Tennant og Nexans, handler til P/E'er på henholdsvis 20,4 og 28,0, men NKT handles til godt 16.

- NKT handles altså med en rabat, som formentlig kan tilskrives den usikkerhed om fremtiden, som de seneste års dårlige nyheder fra NKT har skabt, vurderer ugebrevet, der ser ledelsesændringer få psykologisk betydning for NKT og ser et mål på 330 kr. som realistisk for NKT.

Aktien faldt fredag 1,9 pct. til 250 kr.

Der kommer mandag tillige regnskaber fra UPB og Newcap Holding.