Aktierne venter på amerikanske regnskaber

Aktierne på Københavns fondsbørs fastholder morgenens fremgang og ligger 0,9 pct. højere i 282,3, imens de tre store europæiske fondsbørser stiger i omegnen af 0,5-0,8 pct.

Udviklingen er præget af en bred fremgang med finans- og cykliske aktier i front, ligesom vi så i mandagens amerikanske optur. Investorerne afventer nu eftermiddagens amerikanske regnskaber blandt andet fra Goldman Sachs samt detailsalgstal også fra USA.

Danske Bank har udbygget fremgangen og handles nu 2,1 pct. højere i kurs 87, mens Nordea følger trop og løftes 0,7 pct. til kurs 40,6. De danske finansaktier nyder forsat godt af mandagens solide finanstakter, der prægede mandagens amerikanske handel, hvor Bank of America ledte an med en fremgang på godt 9 pct.

Novozymes stiger 1,1 pct. til kurs 417, mens Danisco stiger 1,5 pct. til kurs 209, efter at tyske Cropenergies, som står bag Europas største produktionsanlæg til bioethanol, har præsenteret regnskab for første kvartal. Cropenergies fik solid omsætningsvækst, mens EBITDA dog faldt. Cropenergies venter, at overskuddet vil stige betydeligt i 2009/2010, og der ventes fortsat vækst.

Tirsdag er fokus vendt mod den tyske vaskepulvergigant Henkel, der holder pressemøde, hvor der vil være fokus på strategiske partnerskaber.

A.P. Møller - Mærsk stiger forsat solide 1,7 pct. til kurs 29.800. Nyhedsbrevet Alphaliner er ellers kommet med dystre prognoser, der forudser, at fragtraterne i shipping-sektoren vil blive yderligere forværret mod slutningen af året.

Vestas og Coloplast alene i fald
Vestas og Coloplast er eneste aktier i rødt, og de falder begge uden selskabsspecifikke nyheder med 0,4 pct. Imens ligger NKT, DSV, Norden og FLSmidth med stigninger i omegnen af 2 pct.

Carlsberg ligger i front for indekset med en solid fremgang på 3 pct. til kurs 329, bryggeribranchens fokus er rettet mod Japan, efter at der mandag blussede spekulationer om en japansk storkonsolidering i bryggerisektoren frem. Det sendte de største japanske bryggeriers aktier op med 6-8 pct.

Lundbeck stiger 0,5 pct. til kurs 103,5. Medicinal- og medicokoncernen Johnson & Johnson vil senere i dag præsentere regnskab for andet kvartal, og det vil i lyset af selskabets opkøb af en andel i Elan tiltrække ekstra opmærksomhed fra Lundbeck-investorerne.

H+H falder solide 6,9 pct. til kurs 285, efter at betonelementkoncernen tirsdag morgen nedjusterede forventningen til helårsunderskuddet, og nu venter selskabet, at det bliver større end det tidligere estimerede tab på 100 mio. kr.

RB-Børsen