Aktierne trodser Europa og sætter kurs mod rekord

På trods af fald i USA og Asien samt en negativ åbning i Europa stiger det toneangivende C20 Cap-indeks fra start tirsdag. Dermed vil indekset endnu en gang sætte rekord, hvis tendensen holder dagen ud.

Samlet stiger det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,1 pct. til indeks 610,70. Indekset har sat rekord tre dage i streg, da det siden torsdag er steget fra 591,41 til 610,29 mandag ved lukketid.

I bunden af indekset ligger tirsdag Danske Bank og Vestas, der falder med 0,4 og 0,6 pct. til 113,90 og 125,60 kr. Vestas er steget voldsomt i år, mens Danske Bank siden sit regnskab onsdag var steget 10,8 pct., da børsen lukkede mandag.

I spidsen af C20 Cap-indekset ligger GN Store Nord med en stigning på 1,9 pct. til 119,40 kr. Det sker, efter at analytikerne i Swedbank har fået et mere positivt syn på det kursmæssige potentiale i aktien, som er løftet til "køb" fra tidligere "neutral".

A.P. Møller - Mærsk-aktierne dykker 0,1 pct. til 44.280 kr. for B-aktiens vedkommende, efter at SEB har sænket sit kursmål til 41.500 kr. fra tidligere 44.800 kr.

En stribe regnskaber er på trapperne de kommende dage. Onsdag kommer TDC og Lundbeck, og tirsdag bliver der positioneret forud for begivenhederne.

TDC falder med 0,5 pct. til 48,67 kr. Analytikernes venter ifølge data indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt, at selskabet kan få svært ved at leve op til sin toplinjeguidance for hele året.

Lundbeck handles uændret forud for sit regnskab.

Novo Nordisk falder med 0,2 pct. til 974 kr. på trods af, at analytikerne ifølge SME Direkt venter fortsat solid vækst for diabetesgiganten og et sæt resultater for helåret, der er højere end Novo Nordisks egne forventninger.

Der ventes en omsætningsvækst på 8,9 pct. til 21,2 mia. kr. i andet kvartal og et nettoresultat på 6,6 mia. kr.

- Jeg tror, at vi vil se en god fremgang i kvartalet drevet af insulinsalget og af Victoza, sagde analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans mandag.

Han peger på, at Novos amerikanske konkurrent Eli Lilly trods en lidt afdæmpet salgsudvikling for selskabets hurtigvirkende insulinanalog Humalog trods alt meldte om flot volumenfremgang i andet kvartal. Samtidig leverede franske Sanofi stærk vækst i salget af sin langtidsvirkende insulin Lantus i andet kvartal på det vigtige amerikanske marked, der udgør over halvdelen af det globale insulinsalg.

Uden for C20 Cap ligger Alk-Abello uændret i 460 kr. på trods af, at Nordea har løftet sit kursmål til 480 kr. fra tidligere 425 kr.

Rederiaktien Torm stiger fra morgenstunden 15 procent. Mandag steg den 42 procent på forlydender om, at der er blevet sat gang i en salgsproces.

/ritzau/FINANS