Aktierne tilbage med et lillebitte plus

De europæiske indeks lå onsdag middag alle i negativt terræn, mens de danske aktier svarede stærkt igen efter morgenstundens sure stemning, og over middag ligger indekset stort set uændret.

De europæiske fondsbørser er presset efter en massiv nedtur blandt de amerikanske aktier tirsdag. C20-indekset lå onsdag middag uændret i 510,96.

GN Store Nord, som lå 0,4 pct. højere i kurs 65,50, fik regnskabsnyt fra den amerikanske konkurrent Plantronics, som kæmper om markedsandele med GN Netcom. Plantronics præsenterede tirsdag aften en omsætningsfremgang på 5,6 pct. til 206 mio. dollar i kvartalet. Plantronics-aktien steg godt 5 pct. i eftermarkedet.

- Det ser rigtig pænt ud på headset, og det lover godt for 2. kvartal for GN på CC&O forretningen, siger Stig Nymann, analytiker hos Gudme Raaschou Bank, til RB-Børsen.

Finske Outotec, der er konkurrent til FLSmidth-divisionen FFE Minerals, kom ud af første halvår 2007 med et overskud på 40 mio. euro før skat efter et overskud på 16 mio. euro for samme periode i fjor. Outotec venter fortsat markant fremgang i driftsmarginalen. FLSmidth lå 1,5 pct. lavere i kurs 482,50.

Novozymes, som lå 1 pct. lavere i kurs 680, fik ekstra opmærksomhed. Trods den seneste måneds massive kursstigninger i Novozymes-aktien gentog Danske Equities tirsdag sin akkumuler-anbefaling og gav aktien et kursmål på 750. Danske Equities venter, at Novozymes opjusterer resultatestimaterne senere på året og venter også et stærkt resultat for andet kvartal. På grund af den meget stærke salgsvækst af ethanol-enzymer, det forbedrede udsyn på vaske-enzymer samt købet af Biocon, hæver Danske Equities estimaterne for 2007 til 2010.

Banksektorens aktier er også i rampelyset. Jyske Bank leverede tirsdag et overraskende godt halvårsregnskab, hvor indtjeningsevnen imponerede. Jyske Bank lå 0,1 pct. højere i kurs 432,50. Sydbank faldt 0,2 pct. til kurs 279, mens Danske Bank lå 1,3 pct. højere i kurs 239. Onsdag morgen afleverede FIH Erhvervsbank halvårsregnskab. Regnskabet indeholdt en opjustering af helårsprognosen.

NKT Holding, som ejer NKT Cables, lå 0,7 pct. lavere i kurs 591. NKT Cables-konkurrenten, franske Nexans, kom ud af første halvår med et fald i overskuddet på 44 pct. til 119 mio. euro, mens omsætningen steg 100 mio. euro til 3,8 mia. euro.

- Det er en væsentlig konkurrent til NKT-Cables. Og det er et solidt regnskab, de er kommet med, og det understøtter vores positive forventninger til NKT. Lønsomheden er god i Europa, og der er grund til betydelig optimisme inden for branchen. Og det gælder både høj- og lavspændingskabler, siger han til RB-Børsen. Sydbank fastholder bankens anbefaling "overvægt" af NKT- aktien.

Blandt andre sidepapirer tiltrak Simcorp lidt opmærksomhed, efter at selskabet har indgået en aftale med en stor europæisk finansgruppe om brugen af selskabets produkt Simcorp Dimension. Ordren ændrer ikke på helårsforventningerne fra Simcorp. Aktien lå 1,4 pct. højere i kurs 1221.

RB-Børsen