Aktierne stiger fortsat

De europæiske aktiemarkeder fastholder morgenstundens fremgang, og de store indeks ligger med stigninger i omegnen af 1 pct.

Læs mere
Fold sammen
Stemningen er understøttet af nattens regnskab fra amerikanske Alcoa, og nu afventer markedsdeltagerne den kommende uges strøm af regnskaber for andet kvartal.

Det britiske FTSE 100 indeks stiger 0,7 pct. til 4170, mens det tyske DAX 30 indeks vinder 1,5 pct. til 4638,5. Det franske CAC40 indeks ligger 1,3 pct. lavere i 3048.Især råvaresektoren får et kraftigt løft i kølvandet af nattens positive overraskelse fra Alcoa. Britiske Rio Tinto stiger 4,4 pct. til 1979 pence.

Minegiganterne Xstrata og Anglo American synes nu meget langt væk fra en potentiel fusion, eftersom at alle de ledende institutionelle investorer i Anglo American har afvist fusionsplanerne fra Xstrata. Det skriver avisen the Times, som citerer unavngivne aktionærer. Xstrata stiger 4,5 pct. til 613,4 pence, mens Anglo American stiger 5,6 pct. til 1651 pence.

Svensk/schweiziske ABB har fået hævet sin anbefaling til "Køb" fra "Hold" hos den amerikanske finansgigant Citigroup. Industrigiganten stiger 2,2 pct. til 119 skr.Svenske Electrolux har fået hævet sin anbefaling fra den ene ende af skalaen til den anden, og det blev til en købsanbefaling fra tidligere fra "Sælg" hos den schweiziske investeringsbank UBS. Hårde hvidevaregiganten får et løft på 2,1 pct. til 110,3 skr.

Den franske SAS-konkurrent Air France-KLM, som stiger 0,8 pct. til 8,4 euro, ser ikke nogen tegn på en bedring i trafiktallene i år, hvilket kan resultere i yderligere afskedigelser senere i år. Det skriver den franske avis Le Figaro, som citerer den adm. direktør Pierre-Henri Gourgeon.

Deutsche Lufthansa er aktuel med trafiktal for juni, og her blev det til en tilbagegang på 5,5 pct. i passagerantallet. Luftfartsgigantens aktier falder 2,2 pct. til 8,82 euro. Den franske kabelproducent Nexans stiger 1,0 pct. til 36,56 euro, efter at koncernen har præsenteret en ny storaktionær, som er interesseret i selskabet grundet branchens potentiale på lang sigt. Det er Strategic Investment Fund, som har opkøbt 5 pct. af kabelproducenten. Nexans venter, at kunne fastholde en indtjeningsmargin på 4,5-5 pct., mens omsætningen ventes at falde 15 pct. i andet kvartal. RB-Børsen