Aktierne steg også ude i Europa

En strøm af kvartalsrapporter, der var overvejende positive, prægede onsdag de europæiske aktiemarkeder, der generelt viste gode takter og udover regnskaberne nød godt af opløftende europæiske erhvervstillidstal.

Det britiske FTSE 100-indeks lukkede 0,4 pct. højere, det franske CAC 40 steg 1,0 pct., og i Frankfurt kunne DAX-indekset notere et plus på 0,8 pct.

Blandt de regnskabsaktuelle selskaber var den svenske lastvognsproducent Volvo, der kom ud af andet kvartal med et driftsresultat på 3262 mio. skr., hvor analytikerne ifølge SME Direkt havde ventet et resultat på 2810 mio. skr.

Omsætningen på 72,8 mia. skr. skuffede ellers en smule i forhold til forventningerne på 73,4 mia. skr., men driftsmarginalen på 4,5 pct. var noget over konsensus om 3,8 pct. Volvo-aktien blev belønnet med en stigning på 5,2 pct.

Lavprisflyselskabet Easyjet steg samtidig 3,7 pct. til 1385 pence, efter at den på et tidspunkt i løbet af dagen havde ligget 9 pct. højere i det højeste niveau siden selskabets børsnotering i 2000. Easyjets omsætning steg i tredje kvartal 10,5 pct. til 1142 mio. pund, og selskabet venter et resultat før skat for regnskabsåret på mellem 450 mio. pund og 480 mio. pund. Det var mere, end hvad analytikerne havde estimeret før meddelelsen.

Den spanske vindmølleproducent og vindparkejer Gamesa steg på børsen i Madrid endvidere 16,6 pct. efter selskabets regnskab for første halvår. Regnskabet viste en klar forbedring i driftsresultatet, EBITDA, til 144 mio. euro fra 87 mio. euro i samme periode sidste år. Aktien ligger med en kurs på 5,675 euro i det højeste niveau i to år.

Schweiziske Syngenta, der konkurrerer med danske Auriga på sprøjtemiddelmarkedet, kom derimod med et skuffende regnskab. Overskuddet landede på 1,41 mia. dollar i første halvår, hvor analytikerne havde ventet et overskud på 1,49 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg. Aktien faldt 4,4 pct.